Košarka: KK Topola u neizvesnoj utakmici ostala bez bodova

Košarkaši Topole vezali su drugi uzastopni poraz, drugi poraz na svom terenu u ovoj sezoni. Od njih je bila bolja čvrsta, disciplinovana i fizički jača i spremnija ekipa Nove Pazove. U još jednoj neizvesnoj i uzbudljivoj utakmici tokom svih 40 minuta, ovoga puta su slavili gosti rezultatom 78:72.

dsc_7828Od sudijskog podbacivanja lopte na centru igrališta na početku pa sve do kraja sve je ličilo na scenario koji je viđen pre dve sedmice u Bačkoj Topoli kada je gostovala ekipa Dunava iz Apatina. I bilo je tako, samo što su uloge ovoga puta bile zamenjene. Izabranici Mikloša Benčika iz ovog duela su izašli pognutih glava, a Novopazovčani kući nose dva veoma važna boda koja ih ostavljaju u vrhu prvenstvene tabele zabeleživši četvrtu uzastopnu pobedu na ovom veoma teškom gostovanju za njih. Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri obe ekipe. I prvu i drugu četvrtinu gosti za nijansu bolji. Oba perioda su dobili sa 2 poena prednosti, pa je rezultat na poluvremenu glasio 38:34 za Novu Pazovu.

Treća deonica igre je ponovo bio najbolji period igre Topolčana. Jaka, čvrsta odbrana i za tili čas Topola preokreće rezultat u svoju korist. Gosti iz Nove Paz ove nisu imali rešenja u napadu, pa su do poslednje sekunde 3. četvrtine ubacili svega 6 poena. Vodila je Topola 51:44, a najbolji igrač gostiju i jedan od najboljih u ligi Živković uz zvuk sirene uz dosta sreće postiže trojku za konačnih 51:47 za Topolu na kraju 3. četvrtine. Još bolja igra Topolčana na startu poslednjeg kvartala. Posle dva i po minuta igre Topola je dsc_7847ostvarila najveću prednost na ovom susretu +10 (59:49) i činilo se da će utakmicu lako privesti kraju. Međutim tako nije mislila i iskusna ekipa iz Nove Pazove. Pad koncentracije kod domaćih iskoristili su Novopazovčani i dalekometnim šutevima iza linije 6,75 vratili se u meč i poveli na minut pre kraja. U ovom periodu igre košarkaši Nove Pazove su pogodili čak 6 trojki, a tvorac velikog preokreta i velike pobede Novopazovčana bio je već pomenuti Živković koji je u završnoj četvrtini ubacio 15 poena, od toga tri veoma važne trojke.

Finiš utakmice ponovo nije mogao bez drame. Kod rezultata 73:70 za goste na 20-tak sekundi do kraja u prodoru je fauliran Turbić, lopta se zavrtela na obruču, ali nije htela da prođe kroz koš. Mladi Turbić je promašio oba puta sa linije slobodnih bacanja, pa je iskusna ekipa Nove Pazove u penal završnici sačuvala teško stečenu prednost i na kraju sasvim zasluženo trijumfovala, a objektivna bačkotopolska publika koja je ponovo došla u solidnom broju na ovu utakmicu ispratila ih aplauzom u svlačionicu. U redovima Topole na ovoj utakmici istakli su se Adis Turbić koji je postigao 26 poena (6 trojki), Ognjen Prlja sa 14 i plejmejker Nenan Cvjetković koji je ubacio 12 poena, dok kod gostiju sve pohvale zaslužuju Živković sa 25 (4 trojke), Mitić 14 (4 trojke) i kapiten Milanović sa 13 ubačenih poena.

U narednom 8. kolu Prve srpske lige-sever košarkaši Topole narednog vikenda gostuju u Crvenki, gde uprkos krizi rezultata očekuju da zabeleže pobedu.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *