KK Topolčanka: Uz dosta uzbuđenja do pobede

U veoma neizvesnoj utakmici 3. kola 1 RLS košarkašice Topolčanke uz dosta uloženog truda i prolivenog znoja su ipak uspele da zabeleže veoma važnu pobedu na gostovanju u Zemunu protiv ekipe Girl Basket sa 57:55.
Trebalo bi istaći da trener Šegrt za ovaj susret nije mogao da računa na nekoliko igračica pre svega zbog zdravstvenih problema. Obe ekipe su u ovaj susret ušle previše nervozno, pa je za 5 minuta igre postignuto svega 6 poena (4:2 za Topolčanku). Do kraja prve četvrtine obe ekipe su konsolidovale svoje redove pa je rezultat posle prvih 10 minuta igre glasio 14:10 za bačkotopolske žuto-crne. Početak 2. perioda preslikan sa početka susreta. Ponovo mnogo grešaka na obe strane, neefikasno u napadu, samo što je ovaj put domaći sastav za 5 minuta igre vodio 4:3. Finiš 1. poluvremena pripao je Topolčanki koja je na poluvremenu vodila 29:23.
U prvih 20 minuta igre kod Topolčanki najzapaženija je bila Dragana Kekezoviić, dok je Jelena Zorić bila odlično čuvana od strane protivničkih igračica, te je ubacila svega 5 poena. Početak 2. poluvremena u potpunosti je pripao izabranicama Dejana Šegrta. Proradila je napokon Jelena Zorić, vezala 6 poena i Topolčanka je stekla dvocifrenu prednost, ali je ona do kraja 3. četvrtine ponovo vraćena na +6 za Topolčanku.
U poslednjem kvartalu dosta uzbuđenja, Topolčanka je na samom otvaranju ove deonice ponovo došla do +10, ali se Zemunke nisu predavale i u samom finišu uspele da dođu na korak do izjednačenja, istina uz nekoliko čudnih sudijskih odluka na štetu Topolčanke. Na 14 sekundi pre kraja pri rezultatu 56:55 za Topolčanku Jelena Zorić bila je polovična sa linije slobodnih bacanja tako da su domaće imale poslednji napad na utakmici da pokušaju da izbore produžetak, ili čak i trijumf. Na sreću promašile su i šut za produžetak, a u poslednjoj sekundi i šut za 3 poena za pobedu koji je završio na obruču. U ekipi Dejana Šegrta zapažene role u pobedi su ostvarile Ivetić i Pajić.
U narednom kolu košarkašice Topolčanke na svom parketu dočekuju ekipu Jedinstva iz Novog Bečeja. Ovaj susret je na programu u petak 26.10.2018. a početak je zakazan za 19h i 30 minuta u velikoj sali OŠ ,,Čaki Lajoš“.
Autor: Goran Medar

 

 

Jedan komentar

  1. UZMI SEGI EVRO TITULU. . . NAJBOLJI TRENER U BACKOJ TOPOLI. . . EKIPE KOJE ON VODI IDU KRUPNIM KORACIMA NAPRED. . . PUNO SRECE U DALJEM RADU.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *