KK Topola u neizvesnoj završnici dobila Radnički

U okviru 23. kola prve srpske lige-sever košarkaši Topole su u još jednoj neizvesnoj utakmici tokom svih 40 minuta zabeležili novi trijumf na gostovanju u Kovinu protiv Radničkog sa 71:66.

12651093_945428182245322_6930076204709733465_nObe ekipe su prilično neefikasno započele ovaj susret pa je na isteku 5. minuta rezultat glasio 4:4. Tada na teren sa klupe domaćih ulazi Dosković koji do kraja prve četvrtine ubacuje 14 poena, od toga četiri trojke i svom timu donosi prednost nakon prvih 10 minuta igre 22:17. U drugoj četvrtini mnogo promašaja u napadu na obe strane, a obe ekipe igraju jaku i čvrstu odbranu na granici faula. Ipak ekipa Radničkog prva pravi opipljiviju prednost trojkom Miloševa i kapitena Drujevića 36:25. Topolčani su ipak uspeli u finišu poluvremena da vrate rezultatski zaostatak na -5 (38:33).

Početak drugog poluvremena obeležio je ponovo ubedljivo najbolji domaći igrač Dosković sa nove dve ubačene tojke, a na drugoj strani takodje šutem van linije 6,75 uzvratili su Prlja i Radović.

U finišu trećeg perioda igre razigrao se i mladi Turbić koji je postigao 6 poena i zaustavio u napadu udarnu iglu domaćeg sastava Doskovića koji je do kraja susreta ubacio jos samo 2 poena.

Vodio je domaći tim sve do 1 minut i 20 sekundi pre kraja utakmice, a onda je Prlja trojkom doneo prvo vodstvo Topoli 65:64. Ekipa Radničkog je takodje realizovala napad preko kapitena Grojevića i ponovo povela sa 66:65, a ispostavilo se na kraju da su to bili poslednji poeni za domaći tim u ovom susretu. Trener Benčik je zatražio tajm-aut, a semafor je pokazivao da će se još igrati 1 minut i 2 sekunde. U napadu Topole odgovornost na sebe je preuzeo najiskusniji Radović koji na 55 sekundi pre kraja postiže svoju treću trojku na ovoj utakmici i donosi novo vodstvo Topoli od 68:66. Imali su šansu domaćini preko Nikolića 35 sekundi pre kraja sa linije slobodnih bacanja da izbore makar produžetak, ali zadrhtala je ruka Nikoliću i on je promašio oba slobodna bacanja. Potom je fauliran Radović koji je bio polovičan sa linije penala. Domaćin je prokockao i naredni napad, a tačku na ovaj izuzetno uzbudljiv meč stavio je mladi Adis Turbić sa dva ubačena slobodna bacanja. Veliki doprinos važnoj pobedi u Kovinu pored Radovića,Turbića i Prlje dao je i povratnik u ekipu iskusni Ivan Lacković koji je bio veoma zapažen u poslednjoj deonici meča kada se rešavalo pitanje pobednika kako u odbrani, tako i u napadu, a svakako treba istaći i odlične role centra Topalova i plejmejkera Adama Lackovića.

Ekipa je na povratku iz dalekog Kovina burno proslavila pobedu u autobusu vec tradicionalno kako samo to oni znaju i umeju.

Najefikasniji igrac Topole u ovom susretu bio je kapiten Marko Radović koji je ubacio 18 poena. Adis Turbić je postigao 17, a Ognjen Prlja 11 poena. Najbolji igrac Radničkog, ujedno i najefikasniji igrač ove utakmice bio je Dosković sa 24 ubačena poena, od čega je postigao 6 trojki.

U narednom kolu košarkasi Topole u petak 08.04.2016 sa početkom od 17 časova dočekuju ekipu Odžaka.

Autor: GM

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *