KK Topola: REVANŠ SA KAMATOM

Košarkaši Topole su u okviru 18. kola Prve srpske lige-sever dočekali ekipu Jedinstva iz Novog Bečeja i u možda najboljoj utakmici u ovoj sezoni savim zasluženo savladali velikog dužnika iz prvog dela sezone ubedljivo sa 86:65.

Bila je ovo pre svega timska pobeda uz fenomenalnu podršku sa tribina. Čekali su izabranici Mikloša Benčika puna 4 meseca ovu utakmicu i revanš za poraz u Novom Bečeju. Silno motivisani su započeli susret i već u prvoj četvrtini rekli bismo rešili pitanje pobednika. 7:0, 22:6, a na kraju prve deonice igre 33:17 za domaći tim. Najzapaženiji u tom delu igre kod domaćina bio je Ilija Hinić. Drugi period igre je bio najslabiji period ove utakmice, gde je postignuto i najmanje koševa. Domaći tim svoje nedostatke u napadu pokrivao je čvrstom i agresivnom odbranom. Rezultat posle 1. poluvremena glasio je 46:31 za Topolu.

Drugo poluvreme je počelo idealno za plavo-bele. Tri vezane trojke Ognjena Prlje zapalile su tribine sale OŠ,,Čaki Lajoš“ koje su do sada bile najpunije i sasvimdobro popunjene i Topola odlazi na najvećih +24 u ovom susretu 56:32. Početak poslednjeg kvartala obeležio je Nebojša Kaćanski sa nove dve vezane trojke, a bilo je i nekoliko atraktivnih egzebicionih poteza koji su publiku doveli do ludila. Razlika se konstantno kretala oko 20 poena za domaćina, pa je trener Benčik dozvolio sebi luksuz da u finišu utakmice priliku pruži onim najmlađima koji su bili u timu za ovaj susret. Sudijski par Hric (Stara Pazova)-Lalović(Pančevo) je odsudila utakmicu besprekorno i zaslužuju sve pohvale za dobro odrađen posao. Iako je kao što smo pomenuli ovo bila timska pobeda trebalo bi istaći najbolje poentere u oba tima. Najefikasniji u ekipi Topole je bio Ognjen Prlja sa 23 poena, a takođe raspoloženi za igru su bili Ilija Hinić sa 18 i Nebojša Kaćanski sa 16 ubačenih poena. U ekipi Jedinstva najzapaženiji Radovanović sa 17 poena.

U narednom kolu košarkaše Topole očekuje jedno lakše gostovanje u Srbobranu protiv Akademika koji u dosadašnjih 18 utakmica ne zna za pobedu i nalazi se na poslednjem mestu prvenstvene tabele i za očekivati je lagani trijumf naših momaka.

Autor: Goran Medar

 

4 komentara

  1. Fantasticno!!! Odavno nisam uzivao u jednoj kosarkaskoj utakmici kao sinoc. . . Prlja. . . .pa ja vise nemam reci kojima bi opisao tog momka i sve sto on radi na terenu,decko ti si majstor kosarke,svaka ti cast i hvala ti na svemu!!! Sto bi jedan nas sugradjanin rekao simpaticna kosarkaska druzina nas sada redovno usrecuje. . . Nas Hinic odlican,vidi se koliko je nedostajao ekipi,za razliku od „grobara“ topolske kosarke (koji ne fali nikome). . . Kacanski ima srca za trojicu,ali mozga. . . medjutim on je nas i mi ga volimo takvog kakav je,jer je to on,
    Bradonja je skolovan igrac i radi tacno sto treba. . .Trener doktorski. . .momci samo napred. Ne mogu da ne spomenem Radovica koji je trener mladjih kategorija u klubu i koji svojim ponasanjem mora da daje primer deci,a ono sinoc je sramota. Klub treba da sa malo vise ambicija ulazi u takmicenja,da na mesto precednika dovede sposobnog coveka koji ce da donosi,a ne da odnosi,da sa decom rade strucni ljudi. . . Ali . . . Svako dobro.

     
  2. Hvala komsija. Al ne moramo se vredjati 😁

     
  3. Горан Панић, Бачка Топола

    Честитке на још једној победи симпатичној кошаркашкој дружини из Бачке Тополе. Са годишњим буџетом од 10 до 12 хиљада евра, оволико дуго опстајање у трећем рангу кошаркашких лига у Србији, представља право мало спортско чудо. Погледајте само градове (седишта округа) у непосредној близини, попут Сомбора или Кикинде, за које се не памти када су играли у 1. регионалној лиги. Шта рећи за један Сомбор, са 50.000 становника, који је изнедрио Николу Јокића, а који ће, сасвим сигурно, постати рекордер по броју трипл-даблова у NBA, а то значи најсвестранији играч у историји те лиге…
    Велика подршка овој дружини, јер немамо баш много прилика у Бачкој Тополи да гледамо квалитетних утакмица у било ком спорту…

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *