KK TOPOLA, POBEDA ZLATA VREDNA

Kada se to najmanje očekivalo košarkaši Topole su napravili veliko iznenađenje i slavili na gostovanju u Novim Banovcima sasvim zasluženo pruživši sigurno najbolju partiju od početka prvenstva.Topolčani su pobedili domaći Omladinac sa 86:71.

Pobeda još više dobija na značaju jer je ostvarena sa većom razlikom nego što su Banovčani slavili u našem gradu.Veoma važan trijumf sigurno će podići samopouzdanje kod naših momaka koje je bilo ozbiljno poljuljano, naročito posle poraza od Futoga na domaćem terenu.
Što se tiče same utakmice prva četvrtina je protekla u ravnopravnoj igri rivala koja je ipak pripala domaćinu 23:21.

Početak drugog kvartala je obeležila bolja igra Omladinca koji stiče dvocifrenu prednost 32:21.Posle time – outa trenera Benčika plavo – beli su zaigrali znatno angažovanije u odbrani,na ivici faula i do poluvremena ne samo sustigli protivnika, već i 1.poluvreme rešili u svoju korist rezultatom 47:39.

Treći period doneo je veliku borbu koji je pripao domaćem sastavu,pa je pred odlučujućih 10 minuta Topola imala prednost 60:56.Sjajna poslednja četvrtina plavo – belih.Razbijen domaćin,a našim momcima je polazilo sve od ruke dobivši ovaj period rezultatom 26:15 za konačnih 86:71.

Svi naši igrači zaslužuju pohvale za prikazano na terenu i pre svega veliku borbenost koja je na kraju možda i presudila u ovom meču da se upiše veoma važan trijumf.Što se tiče poenterskog učinka Perlić je bio najefikasniji u našem timu sa 23 postignuta poena,dok je Kuridža ubacio 17, a Gagić 16 poena.

Košarkaši Topole sada sa puno optimizma u sredu u zaostaloj utakmici 12.kola dočekuju ekipu I Can To Play iz Novog Sada,a pobeda u ovom trenutku bi im mnogo značila za dalji tok prvenstva i borbu za opstanak.Večerašnji susret u Novim Banovcima je sigurno pravi put da se nastavi u ovom ritmu,a to su dobre i kvalitetne igre sa kojima dolaze i pobede.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *