KK Topola: Očekivan poraz

Košarkaši Topole su se u 9. kolu Prve srpske lige-sever susreli sa najtežom preprekom u dosadašnjem toku prvenstva. Gostovali su u Žitištu, lideru prvenstva i favoritu broj jedan za osvajanje naslova prvaka i plasman u 2. ligu Srbije, ekipi Svetog Đorđa i pretrpeli očekivan poraz od 89:63.

Utakmica je odigrana u prelepom ambijentu pune sale OŠ,,Sveti Sava“. Priča sa ovog susreta završena je još u 1. poluvremenu kada je domaći tim na velikom odmoru imao visoku prednost od 22 poena (51:29), najviše zahvaljujući deset ubačenih trojki, od kojih su 7 ubacili u 2. deonici susreta.

U 2. poluvremenu treneri obe ekipe su šansu ukazale igračima sa manjom minutažom. Ovaj deo susreta je protekao u izjednačenoj igri oba rivala, mada je domaći tim i 2. poluvreme rešio u svoju korist rezultatom 38:34. Na kraju zaslužena pobeda ekipe Svetog Đorđa koja je u ovom trenutku prejaka za sve ekipe u ovom rangu takmičenja.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Stanić sa 16 poena (4 trojke), a pratili su ga sa 14 ubačenih poena kapiten Krstanović i Ostojić. U ekipi Topole Marko Mumalo ubacio je 14 poena, a Igor Topalov dodao je 11. Trebalo bi istaći i lep gest rukovodstva Svetog Đorđa na izuzetnom dočeku i gostoprimstvu Topolčana što će rukovodstvo KK,,Topola“ znati da uzvrati u drugom delu prvenstva.

U narednom kolu ekipu Topole očekuje novo veliko iskušenje. Dočekuju trećeplasirani tim prvenstva, ekipu Stara iz Novog Sada. Svaka pobeda je veoma bitna pošto ove sezone ligu napuštaju čak 4 ekipe, tako da je neophodna ogromna podrška sa tribina. Topolčani su ove sezone za sada stoprocentni na domaćem terenu, nadamo se da će tako biti i posle utakmice planirane za sledeću subotu, koja počinje u 17h i 30 minuta.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *