KK Topola: LIDER TEŠKO DO BODOVA

Lider grupe A 1SLS, ekipa Srema iz Sremske Mitrovice u 4.kolu teškom mukom stigla je do nove pobede u prvenstvu protiv ove godine podmlađene Topole, pre svega zahvaljujući maestralnom partijom veterana u dresu Srema 36-godišnjeg Kasabašića i (ne)znanju sudijskog para Basarić (Vrbas) – Lazić (Novi Sad). Na kraju pobeda gostiju 89:84.

Utakmica kvalitetna, efikasna, sadržajna, lepa za oko u kojoj su dva najslabija aktera bila gore pomenuti sudijski par koji svojim deljenjem (ne)pravde nisu zaslužili da sude ovaj rang takmičenja. Sve četiri četvrtine bile su veoma efikasne i pored tvrde i čvrste odbrane na obe strane,a najefikasnija je bila prva koju su gosti rešili u svoju korist 28:19.

Drugi period igre pripao je našim momcima,pa je rezultat na poluvremenu glasio 47:41 za ekipu Srema. Žestoka borba vodila se u nastavku susreta koja je u rezultatskom smislu pripala Topolčanima, ali to nije bilo dovoljno da se zabeleži drugi trijumf u ovogodišnjem prvenstvu.Najbliži preokretu izabranici Mikloša Benčika bili su u samom finišu susreta kada su došli na samo 2 poena zaostatka (79:81), međutim iskusni Kasabašić sa linije slobodnih bacanja je odbio nalet domaćih igrača i svom timu doneo i četvrtu pobedu u ovom prvenstvu.

Nemože se ništa prigovoriti domaćim košarkašima za prikazano na poslednja dva susreta,pružili su svoj maksimum, dali sve od sebe, ali evidentno je da im je trebalo iskustva, a i preko potrebne sreće u ova dva meča. Jedno je sigurno, ako u nastavku prvenstva nastave u ovom ritmu na red će doći i uspesi i pobede jer još jednom da podsetimo KK Topola od ove sezone je potpuno promenila i podmladila tim koji ima kvalitet i znanje, ali ne i iskustvo, a to se videlo i večeras u duelu protiv jednog od pretendenata za najviši plasman iskusne ekipe Srema iz Sremske Mitrovice.

U narednom kolu košarkaši Topole gostuju u Novom Sadu ekipi I Came To Play.

Autor: Goran Medar

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *