KK „Topola“ – KK „Sloven“ (Ruma) 86:61

Košarkaši Topole su u okviru 17. kola Prve srpske lige – sever slavili najubedljiviju pobedu u dosadašnjem toku prvenstva protiv Slovena iz Rume rezultatom 86:61.

Obe ekipe su prilično neefikasno započele ovaj susret. Naime posle 5. minuta igre rezultat je bio 4:4, da bi do kraja prve četvrtine igrači podesili nišanske sprave, pa je posle prvih 10. minuta igre Topola imala prednost 18:14.

Drugu četvrtinu Topola počinje sa tri ubačene trojke ( Radović, Savić, Turbić), a što je još važnije prvih 5. minuta igre ovog perioda proteklo je bez promašaja u napadu i na semaforu je pokazivalo 31:18 za domaćina. Rezultat na poluvremenu je glasio 46 : 29 za Topolu i već tada se moglo zaključiti da će bačkotopolski plavo-beli upisati i 13 pobedu u prvenstvu.

Treću četvrtinu u potpunosti je obeležio novajlija u plavo-belom dresu Nenad Cvjetković, koji je bio nezadrživ u napadu, sjajan u odbrani, a pri tome je pridodao i nekoliko lepih asistencija svojim saigračima. Već u finišu ovog perioda trener Benčik na parket sale šalje bačkotopolsku mladost i budućnost kluba ( Mumalo, Katić, Čeke). Najlepši trenutak na utakmici se desio kada je 15-godišnji Čeke Adrian postigao trojku na opšte zadovoljstvo svih prisutnih u sali. Bili su mu ovo prvi minuti i prvi poeni u seniorskoj konkurenciji.
Najefikasniji igrač utakmice bio je Nenad Cvjetković sa 24 ubačena poena, a potpomogli su ga Ognjen Prlja sa 19 i Adis Turbić sa 14 poena. Kod ekipe iz Rume najviše koševa postigao je Marković 17, a 14 je postigao Krajčinović.

U sledećem kolu košarkaše Topole očekuje teško gostovanje u Žitištu protiv ekipe Sveti Đorđe.

Autor: G.M.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *