KK ,,Topola“- KK ,,Kris kros“ (Pančevo) 90:68

Kada je to bilo najpotrebnije košarkaši Topole su zbili svoje redove, odigrali nabolji meč u dosadašnjem toku prvenstva, a kao nagrada stigla je ubedljiva pobeda od 90:68 protiv mlade ekipe Kris krosa iz Pančeva u okviru 11. kola Prve srpske lige-sever.
kk topolaOvoga puta pobedu je donelo zajedništvo i timski duh. Na ovom susretu košarkaši Topole su zabeležili rekordnih 25 asistencija. U ovom segmentu igre prednjačili su iskusni Ognjen Prlja i mladi Adis Turbić koji je pored košgeterskih sposobnosti pokazao da može i uspešnim dodavanjima da doprinese boljitku igre svog tima i ova utakmica mu je sigurno pokazatelj za dalje. Pred sam početak susreta u sali se pojavio na štakama i dojučerašnji kapiten Marko Radović koji je uspešno operisan nakon teške povrede Ahilove tetive zadobijene u duelu sa Radničkim iz Kovina i zaradio veliki aplauz svih prisutnih u sali. I on je stigao da pruži podršku svojim drugarima i dojučerašnjim saigračima.
Što se tiče same utakmice Pančevci su samo u prvih 5 minuta susreta bili ravnopravan rival raspoloženim Topolčanima. Već do kraja prve četvrtine momci u plavo-belim dresovima su imali dvocifrenu prednost na svom kontu (20:10). I drugu četvrtinu izabranici Mikloša Benčika su odigrali sasvim solidno. Stvorena je ogromna prednost od 17 poena viška, ali mlada ekipa Kris krosa je do poluvremena smanjila taj zaostatak na podnošljivih -12 (44:32). U drugih 20 minuta maštovita i lepršava igra Topolčana u napadu i još čvršća i angažovanija igra u odbrani. Lucidna i atraktivna dodavanja Prlje i Turbića u napadu koriste Topalov i novi kapiten tima Miloš Savić da lagano poentiraju ispod koša protivnika. Razlika je rasla iz minuta u minut, a maksimalna je iznosila na kraju susreta. Treba sigurno istaći i uspešne role debitanta u plavo-belom dresu Nikole Vukovića, kao i Borivoja Drčelića koji iz utakmice u utakmicu pruža sve bolje partije. Trener Benčik je u finišu utakmice ukazao poverenje 16-godišnjacima Čekeu i Slavčevu koji su minutima provedenim na terenu opravdali njegova očekivanja. Najefikasniji igrač susreta bio je Adis Turbić sa ubačenih 26 poena, a sjajnu podršku je imao u Igoru Topalovu koji je ubacio 19 poena i Milošu Saviću sa 17 poena. U gostujućoj ekipi istakli su se Vernački sa 25 i Langurić sa 17 ubačenih poena.

I u narednom, predposlednjem kolu prvog dela sezone, na oproštaju od svojih navijača za ovu godinu košarkaši Topole će biti domaćini, ovog puta dočekuju ekipu Stare Pazove. Ovaj susret je na programu u petak 16.12.2016. u velikoj sali OŠ,,Čaki Lajoš“ a početak susreta je zakazan za 17h.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *