KK TOPOLA: FAVORIT PREJAK

Košarkaši Topole su u okviru 3.kola Prve srpske lige – sever gostovali u Novoj Pazovi prvom favoritu prvenstva i pretrpeli ubedljiv poraz rezultatom 86:62.

Domaći tim je od samog starta utakmice nametnuo žestok ritam i pitanje pobednika rešio u prvih 10 min igre gde su nakon 1. četvrtine vodili sa 29:12. Ekipa Nove Pazove je u ovom delu igre postigla čak 6 trojki,a ostale poene je zaradila sa linije za slobodna bacanja,dok su u ekipi Topole tih 12 poena ravnopravno podelili po 6 Prlja i Radun.

Ostatak utakmice košarkaši Topole su odigrali dosta bolje i pružili dostojan otpor favorizovanom domaćinu.Trener Benčik je pružio šansu svim svojim izabranicima,a prijatno su iznenadili mlađi prvotimci bačkotopolskih plavo – belih pre svih Damjanović, Simović i najmlađi među njima Relja Radovanović koji je na svom debiju upisao svojih prvih 10 min. igre u seniorskoj konkurenciji.Jednu lepu košarkašku predstavu i fer i korektno nadmetanje dva sportska prijatelja i rivala malo je pokvario sudija Putić iz Pančeva koji je debitovao u ovom rangu takmičenja, ali moramo reći da nije dorastao da deli pravdu na ovom nivou takmičenja gde je pre svega nakon njegovih grešaka ispaštala i jedna i druga ekipa. Dosuđene su čak 4 tehničke greške u jednoj mirnoj utakmici koja je više ličila na prijateljsku nego na utakmicu koja se igra za bodove.I jedna i druga klupa je dobila tehničku,a od igrača u Topoli ju je dobio Ognjen Ratković,a kod Nove Pazove Kaurin.

Najbolji akter susreta bio je kapiten domaćih Milanović za kojeg Topolčani nisu pronašli rešenje u odbrani ubacivši 24 poena od čega 6 trojki.U ekipi Topole jedini dvocifren bio je Ognjen Prlja sa 15 ubačenih poena.
I u narednom kolu košarkaše Topole očekuje još jedno teško gostovanje, ovoga puta u Novom Sadu ekipi Stara koja je u ovom kolu deklasirala ekipu Jedinstva iz Novog Bečeja u gostima.
Autor: Goran Medar
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *