KK „SVETI ĐORĐE“ (ŽITIŠTE) – KK „TOPOLA“ 90:84

Košarkaši Svetog Đorđa su u 18. kolu Prve Srpske lige – sever savladali Topolu sa 90:84 i tako im se revanširali za poraz iz prvog dela prvenstva.

Bio je ovo u pravom smislu derbi kola i on je opravdao u potpunosti očekivanja svih zaljubljenika magične igre pod obručima. Tokom svih 40 minuta igre viđeno je pregršt lepih poteza,akcija i koševa sa obe strane, a domaći tim je slavio, mada su i Topolčani mogli do trijumfa u ovom susretu, ali nekako uvek u trenucima kada su stizali rivala i lomili, ponestajalo im je koncentracije u napadu da prelome meč u svoju korist.

Domaća ekipa je mnogo bolje ušla u ovaj susret, povela na samom startu 7:0, a sredinom prve četvrtine i velikih +19 na svom kontu (najveća prednost na meču).
Sve je mirisalo na katastrofu Topolčana, ali posle tajm-auta trenera Benčika momci u plavo-belim dresovima zaigrali su svoju prepoznatljivu igru koja ih je krasila tokom većeg dela prvenstva i do kraja 1. poluvremena se potpuno rezultatskim vratila u meč (45:42).
Ni 2. poluvreme nije počelo dobro za Topolu. Dve ubačene trojke domaćih i ponovo dvocifrena prednost na njihovoj strani. U tim trenucima razigrao se Savić koji je vezao neke bitne koševe, zatim Turbić i trojka kapitena Radovića ( 53:51). Dugo je ovaj rezultat stajao na semaforu, a Topolčani propustili veliku priliku da preokrenu tok utakmice u svoju korist.

Do kraja susreta tandem domaćih Čuč-Boljac preuzima stvar u svoje ruke i zadaje velike probleme odbrani Topole vodeći svoj tim ka pobedi,mada su Topolčani do samog kraja susreta duvali za vratom domaćinu. Trebalo bi istaći i sjajno deljenje pravde sudijskog para Tabašević-Jeremić iz Pančeva.
Najefikasniji igrač susreta bio je mladi bek Topolčana Adis Turbić sa 26 postignutih koševa, dok je Hinić ubacio 13. Kod Svetog Đorđa najbolji i najzaslužniji za pobedu Čuč sa 23 i Boljac sa 22 poena.

Posle ove utakmice došlo je do rokade na prvenstvenoj tabeli, sada ekipa Svetog Đorđa zauzima drugo mesto, a Topolčani su treći.
U sledećem kolu Topolu očekuje još jedan derbi, ovog puta na svom terenu dočekuje ekipu Akademika iz Srbobrana koji imaju identičan skor 13 pobeda 5 poraza. Ovaj susret je na programu u petak 04.03.2016. godine, a počinje u 17h.
Za kraj bi trebalo istaći i to da su se Ilija Hinić i Ivan
Lacković ovom utakmicom oprostili od plavo-belog dresa, bar za ovu sezonu. Uz Miloša Tomića koji je ekipu napustio u pauzi prvenstva biće to veliki hendikep za bačkotopolski klub, ali i prilika za mlađe igrače da dobiju veću minutažu i opravdaju poverenje trenera Benčika.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *