KK „JEDINSTVO“ (NOVI BEČEJ) – KK „TOPOLA“ 81:83

Košarkaši Topole su stavili pečat za kraj najuspešnije polusezone od kada se takmiče u Prvoj srpskoj ligi – sever, a taj plasman je izboren još 2005. god.

U unapred odigranoj utakmici poslednjeg kola prvog dela prvenstva Topola je na gostovanju u Novom Bečeju savladala domaće Jedinstvo 83:81 u najneizvesnijem meču dosadašnjeg toka prvenstva.

Veliki problem Topolčanima na početku susreta pravio je centar Vokić, koji je od prvih 13 koševa Jedinstva, sam postigao 11. Topola je šutem iz daljine van linije 6,75 , pokušala da reši ovu utakmicu u svoju korist, ali je šut zatajio u 1. poluvremenu (šut za 3 poena 17-3). I pored nešto slabije igre u napadu,čvrstom odbranom nadomestili su taj nedostatak i posle 20 minuta igre ipak na veliki odmor otišli sa maksimalnom prednošću 36:34.

Koliko je 2. poluvreme bilo uzbudljivo i izjednačeno govori i rezultat po četvrtinama (3. četvrtina 25:25, 4. četvrtina 22:22). Bolje su početak 2. poluvremena otvorili domaći, napravili su seriju 13:4, i napravili +7 u svoju korist (47:40).

Bila je ovo i najveća prednost koju je jedna od ekipa stvorila na ovom sustretu. U finišu 3. četvrtine razigrao se kapiten Topole Radović koji je vezao 4 trojke, od toga poslednju postigao u poslednjoj sekundi ovog perioda igre i Topola je pred završni deo igre ponovo vodila sa 61:59. U ovom periodu svakako veliki doprinos uz Radovića dao je i bek Tomić kome je ovo bila i poslednja utakmica u plavo-belom dresu, jer početkom godine odlazi u London. Biće to svakako veliki hendikep za Topolčane u nastavku prvenstvene trke za sam vrh tabele.

Poslednja četvrtina protekla je u rezultatskoj klackalici. Ekipe su se smenjivale u vođstvu. Tako je sve bilo do minut pred kraja. Tada je plejmejker Topole Adam Lacković sa dva sjajna prodora doneo 5 poena prednosti svom timu. Međutim ni to nije bila dovoljna razlika za spokojan finiš, Brankov (najefikasniji igrač susreta sa 32 poena) sa dve brze trojke vraća svoju ekipu u igru za pobedu. U međuvremenu Topolčani su bili (ne) sigurni sa linije slobodnih bacanja (Radović 4-2, Adam Lacković 2-1, Tomić 4-3). 3 sekunde je ostalo domaćinu da proba da izbori pobedu, ali je dodavanje upućeno najboljem igraču Jedinstva Brankovu presekao Adam Lacković i novo slavlje košarkaša Topole je moglo da počne.

Najefikasniji u redovima Topole bio je Marko Radović sa 21 postignutim poenom (5 trojki), kojeg je u stopu pratio Miloš Tomić sa 19 poena.

Košarkaši Topole su prvi deo prvenstva Prve srpske lige – sever završili na 2. mestu sa 11 pobeda i 2 poraza.

Nastavak prvenstva zakazan je za 30.01.2016. a u prvom kolu odmah derbi možda i celog prvenstva kada Topolčani gostuju u Futogu lideru na tabeli.

Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *