KARATE UDRUŽENJE „TOPOLČANIN“ SA 2 BRONZANE MEDALJE ZAVRŠILO NASTUP NA EVROPSKOM KUP-U

Članovi karate udruženja  „TOPOLČANIN“ iz Bačke Topole, kao deo tima reprezentacije Srbije, učestvovali su na Evropskom KUP-u u Subotici i osvojili 2 bronzane medalje.

U organizaciji SKDUN i Šotokan karate saveza Srbije, u periodu od 01.04. do 03.04.2022. godine, u hali sportova u Subotici, održan je Evropski KUP i Evropsko prvenstvo u karateu. Karate udruženje „Topolčanin“ iz Bačke Topole je na Evropskom KUP-u učestvovalo sa 6 takmičara, koji su bili deo tima reprezentacije Srbije. Svi takmičari su u predhodnom periodu naporno trenirali i pripremali se za ovo prestižno takmičenje, koje se isplatilo. Osvojene su 2 bronzane medalje. 

Lazar Sekulić je u kategoriji petlića u katama osvojio bronzanu medalju, kao i Ognjen Budai, koji je u kategoriji kadeta u borbama, osvojio bronzanu medalju.

Predsednik KU „Topolčanin“ Novak Krivokapić  kaže da je Lazar Sekulić takmičar koji je oko godinu dana član karate udruženja „Topolčanin“ i koji je za ovako kratak period uspeo da se napornim radom i velikim zalaganjem na treninzima  izbori za mesto u reprezentaciji Srbije i ostvari veoma zapažen i značajan rezultat. Novak Krivokapić takođe, naglašava da su pored Lazara Sekulića, u kategoriji petlića, u katama, veoma dobre rezultate ostvarili i Lazar Volkov, koji je uspeo da zauzme 4. mesto i Darko Savić, koji je zauzeo 5. mesto na Evropskom KUP-u, obzirom da im je ovo prvo međunarodno takmičenje. 

Ognjen Budai, koji je u kategoriji kadeta u borbama, osvojio bronzanu medalju, je član karate udruženja „Topolčanin“ već duži niz godina, koji je i do sada, takmičeći se na više regiolanlnih i državnih takmičenja, imao veoma dobre rezultate u borbama. Obzirom da je i njemu ovo prvo međunarodno takmičenje, veoma smo ponosni na njega.

 Novak Krivokapić dodaje da je Ognjen Budai imao virus do 5 dana pred nastup i da nije mogao da i da se priprema za Evropski KUP, kao ostali takmičari. Odradio je dva treninga pred takmičenje. I sam je bio svestan da nije mogao za 2 treninga da se vrati u potrebnu formu, ali je ipak smogao snage da se pojavi na takmičenje i odradi mečeve i na kraju zauzme 3. mesto. 

Pored navedenih takmičara, na Evropskom KUP-u iz našeg udruženja, za reprezentaciju Srbije   su   i Bertalan Kermendi i Jelena Krivokapić, koji ovoga puta nisu uspeli da prođu u drugi krug takmičenja i na taj način ostvare zapaženiji rezulltat, iako su na pripremama i predhodnim takmičenjima pokazali veoma dobre uspehe.

Napominjemo da je karate udruženje „Topolčanin“ jedno od najmlađih sportskih udruženja u našoj opštini, koje je osnovano 2016. godine, koje je član Šotokan karate saveza Srbije. Članovi našeg udruženja su do sada učestvovali na mnogim turnirima, regionalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima, koji u svoje redove imaju regionalne i državne prvake u katama i borbama. 

Treninzi se održavaju u maloj sali OŠ „Čaki Lajoš“ i svi zainteresovani, bez obzira na uzrast, mogu da dođu da vide naše treninge i postanu deo našeg tima.   

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *