Karađorđevo opet na nogama

U subotu, 14.05.2022. na stadionu „Jovan Jerković Joca“ u Karađorđevu od 17.00 časova odigraće se fudbalska utakmica između domaćina FK „Solunac – N&Đ Jerković“ i FK „Proleter“ iz Njegoševa.

foto: Si Studio Digital

Kao i pre dve nedelje, kada je odigrana utakmica sa liderom lige Tomislavcima i ova utakmica spada u veliki Opštinski derbi, s tim što ekipa Proletera zauzima drugo mesto na tabeli.

I za ovu utakmicu domaćini se ozbiljno pripremaju da naprave ambijent kao i protiv lidera, pa se očekuje veliki broj navijača oba kluba kao i veliki broj ljubitelja fudbala.

Ove dve ekipe bore se za drugo mesto koje možda vodi u veći rang, pa pobedom domaćini žele da overe drugo mesto.

„Za nas je ovo utakmica kao i svaka druga i nismo opterećeni rezultatom utakmice. Drago nam je što se nivo interesovanja za ovaj nivo fudbala podigao i što se najavljuje veliki broj gledalaca. Par igrača iz protivničke ekipe je igralo kod nas, Jerković, Paripović, Vunjak, Kosovac, a Grbić je iz našeg mesta tako da se dobro poznajemo. Na kraju utakmice pružićemo ruku protivniku bez obzira na rezultat“, – izjavio je za naš portal predsednik kluba iz Njegoševa Vlatko Ogrizović.

Gosti mnogo rasterećenije dočekuju ovaj derbi, dok domaćin samo želi pobedu.

„U goste nam dolazi prijateljska ekipa, gde je iz naše ekipe nas nekoliko prošle sezone igralo u Proleteru. Znam samo da ćemo dati sve od sebe da sportski pobedimo u ovoj utakmici jer nam je cilj da budemo drugi na tabeli. Tomislavci su bodovno nedostižni, pa se nadamo da će ako dođe do baraža naša ekipa imati priliku da se bori za veći rang i zato pozivam sve ljubitelje fudbala da u subotu dođu na utakmicu i uveličaju ovaj sportski događaj“, – rekao je za naš portal kapiten Solunca Đorđe Jerković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *