Još jedna ubedljiva pobeda Topolčanke

U derbiju poslednjeg kola regularnog dela prvenstva u 2 ŽLS, a pred start plej-ofa košarkašice Topolčanke su dočekali ekipu Radničkog iz Beograda i nakon odlične igre ostvarile ubedljivu pobedu rezultatom 79:47.
IVA_5327

Na samom startu utakmice domaće košarkašice sigurnom igrom ostvarile su lepu prednost i u 1. četvrtini rezultat je bio 25:14 za Topolčanku. U nastavku susreta izabranice Mirka Kujundžića dobrom igrom u odbrani uspevaju da zaustave najbolju igračicu gošći Anu Čučkov i na veliki odmor odlaze sa ogromnih 44:24. U 2. poluvremenu Topolčanka je održavala stečenu prednost ostvarenu u prvom delu utakmice, a u poslednjoj četvrtini sa par organizovanih i atraktivnih kontranapada na kraju stigla i do maksimalnih +32. Derbi nije ispunio očekivanja probirljive bačkotopolske publike, a najveću krivicu za to snosi bleda igra ekipe iz glavnog grada. U vrlo dobroj utakmici kod domaćina najbolje su bile mlada Sonja Zorić koja je briljirala kao i u prvom susretu ova dva rivala odigranom jesenas u Beogradu podpomognuta iskusnim Draganom Kekezović i Jelenom Zorić, dok je u ekipi Radničkog najefikasnija bila Ana Čučkov sa 17 postignutih poena.

U nastavku takmičenja sledi plej-of i borba za plasman u 1 B ligu. Igračicama Topolčanke i njihovom stručnom štabu želimo dobru igru i mnogo sreće u nastavku borbe za ostvarenje plasmana u viši rang. Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *