JOŠ JEDNA POBEDA U NIZU

Košarkaši Topole nastavljaju trijumfalan niz, zabeležena je i treća pobeda zaredom u prvenstvu Prve srpske lige-sever ovog puta protiv Železničara iz Inđije u okviru 20. kola prvenstvene trke. Slavili su plavo-beli sa 86:71 protiv rivala koji im je naneo težak poraz u prvom delu prvenstva i tako im se bar donekle revanširali.

Iako oslabljeni bez povređenih kapitena Topalova i Mumala sa povratnicima u tim Hinićem i Kaćanskim Topolčani su odigrali najbolju četvrtinu u dosadašnjem toku prvenstva i potpuno razmontirali inđijsku dizelku dobivši 1. četvrtinu sa ubedljivih 29:7. Mnogo nervoze viđeno je u 2. periodu igre na obe strane gde su tehničke greške dobili prvo klupa gostiju, a potom i Kaćanski u domaćem timu. Ovakav scenario više je odgovarao gostima iz Inđije pa su 2. četvrtinu rešili u svoju kosrist rezultatom 23:14, tako da je na poluvremenu Topola vodila sa 43:30.
Na startu drugih 20 minuta igre domaći košarkaši su zaigrali kao na startu utakmice i veoma brzo stvorili nedostižnih 24 razlike, a sa tom prednošću i otišli na kraj 3. perioda igre (68:44). U poslednjih 10 minuta priliku su dobili mlađi igrači, a u samom finišu i dvojica najmlađih Arsenić i Janjić, što je ekipa Železničara iskoristila da ublaži poraz. Trener Benčik baš nema sreće kako se bliži kraj prvenstva. Na ovom susretu povredio se Nikola Đuran kojeg su saigrači izneli sa parketa, a u pitanju je povreda kolena. Za sada se ne zna stepen povrede prvotimca Topole i koliko će odsustvovati sa terena.

I na ovoj utakmici nezadrživ i najzaslužniji za 11. pobedu u prvenstvu domaćih triling Hinić (21 poen)-Prlja (18 poena) i Vukolić(17 poena). U protivničkom timu zapažen tandem Petrović sa 24 poena i Marković koji je ubacio 22 poena.

U narednom kolu košarkaši Topole gostuju u Futogu ekipi koju su u dramatičnoj završnici na domaćem terenu dve sekunde pre kraja pogocima Vukolića sa slobodnih bacanja savladali jednim poenom razlike. Trener Benčik na ovom susretu neće moći da računa na usluge četvorice igrača plavo-belih Topalova, Mumala, Hinića i Đurana.

Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. A zasto ne pisete da je Kacanski iskljucen? Sta bre taj decko radi. . .ko stoji iza njega pa mu se tolerise onakvo ponasanje??!!! Jeste nase dete,ali ono je skandalozno. . .Dobra utakmica i dobra igra nase ekipe,i onda nepotrebno da tako kazem divljane Kacanskog. Nasa deca simpaticna. . .ali ne vidim da bi neko tu mogao skoro da se nametne treneru za neku vecu minutazu i ulogu u ekipi. Svako dobro.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *