Još jedna pobeda Topolčanki

ŽKK,,Topolčanka“-ŽKK,,Bežanija“ (Beograd) 78:52

kktopolcanka2016U 4. kolu 2. ženske lige Srbije u Bačkoj Topoli su se sastali ŽKK,,Topolčanka“ i ŽKK,,Bežanija“ iz Beograda. U vrlo zanimljivoj utakmici domaće košarkašice su bolje otvorile utakmicu i prvu četvrtinu rešile u svoju korist rezultatom 20:14. U drugoj četvrtini igračice Topolčanke su dobrom odbranom svele protivničku ekipu na svega 11 ubačenih poena i na poluvreme se odlazi sa vođstvom domaćih od 41:25. U trećoj četvrtini trener Topolčanke Kujundžić šansu je pružio igračicama koje su do sada imale manju minutažu i tu četvrtinu Beograđanke su rešile u svoju korist rezultatom 20:14. Poslednjih 10 minuta susreta proteklo je u ponovnoj dominaciji devojaka iz Bačke Topole koje su ovaj deo utakmice rešile u svoju korist sa 23:7 i tako na kraju zasluženo savladale ubedljivo ekipu Bežanije koja je ostala prikovana za dno prvenstvene tabele, a Topolčanka posle dva startna neuspeha zabeležila je dve uzastopne pobede.
U domaćem timu najefikasnija je bila Dragana Kekezović sa 22 postignuta poena, a istakle su se još Martina Kujundžić sa 14 i Sonja Zorić koja je postigla 12 poena. U ekipi Bežanije najefikasnija kapiten Grujović sa 12, a Jeremić je postigla 10 poena.
U narednom kolu Topolčanku očekuje teško gostovanje u Novom Sadu dojučerašnjem prvoligašu ŽKA koji ove sezone ima velike ambicije.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *