JOKER IZGOREO U PAKLU ČAKIJA

Ambijent za pamćenje. Košarkaši Topole su prva ekipa koja je nanela prvi poraz favoritu prvenstva ekipi Jokera iz Sombora koja je do ove utakmice beležila sve same pobede u proseku 30 razlike.

U okviru 10.kola 1 SLS Topolčani su sasvim zasluženo na pleća oborili najvećeg favorita Joker iz Sombora i savladali ih na kraju sa 88:86 u atmosferi kakva se odavno ne pamti u našem gradu.

Tribine skoro ispunjene do poslednjeg mesta bile su šesti igrač našem timu i vetar u leđa tokom svih 40 minuta igre. Bila je ovo utakmica koja sigurno prevazilazi ovaj rang takmičenja.

Somborcima su glave došli njihovi sugrađani, sjajni plejmejker Igor Arnaut, a dobar je bio i iskusni Radoš Vukolić.

Prvu četvrtinu su plavo – beli odigrali kao u transu nošeni frenetičnom podrškom sa tribina i rešili je u svoju korist 32:23. Poveo je domaćin i sa 15 razlike i tu je stao. Zakazao je ponovo skok u odbrani, što je iskusna ekipa Jokera znala da iskoristi i da ponekad čak iz trećeg pokušaja poentira i vrati se potpuno u meč. Opet je promašeno i veći broj slobodnih bacanja pa se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 49:47 za Topolu.

Početak 2.poluvremena pripada gostujućoj ekipi koja po prvi put prelazi u vođstvo, najviše 4 razlike. Najbolji strelac plavo – belih Kuridža koji je u 1.poluvremenu ubacio svega 5 poena budi se u nastavku susreta i veže dve bitne trojke za novo vođstvo našeg tima. Kako utakmica odmiče uvukla se nervoza i nesigurnost u igru gostiju, a to na drugoj strani kažnjavaju naši Arnaut, Kuridža, večeras odlični Savić kao i Djukić koji postiže veoma bitan koš uz faul kada je to možda bilo i najvažnije da se upiše pobeda.

Na 3 minuta pre kraja +10 za naš tim, gostujuća ekipa ulaže poslednje atome snage nebili makar izborila produžetak, međutim naši momci su izdržali atake gostiju za minimalnu, ali zasluženu ogromnu pobedu, sigurno najveću u poslednjih nekoliko godina za erupciju oduševljenja na tribinama.

Još jednom je pobedio tim i srce. Svi igrači Topole koji su kročili na teren su dali sve iz sebe da se savlada favorit iz Sombora koji na kraju nisu mogli da sportski podnesu poraz, pa su nakon utakmice uputili prigovor na adresu KSV. Sudijski par Novaković – Gaković iz Zrenjanina zaslužuje najvišu ocenu za deljenje pravde na ovom susretu koji je bio jako zahtevan i težak za suđenje.

Najefikasniji i najbolji igrač utakmice bio je Igor Arnaut koji je postigao 23 poena, a odlični su bili u našem timu, naročito u 2.poluvremenu kada se utakmica lomila Miloš Savić koji je ubacio 21 poen i Aleksa Kuridža sa 18 poena.

Naše košarkaše sledeće nedelje očekuje gostovanje u Novoj Pazovi istovremenom domaćinu kojeg su savladali ubedljivo u prvom delu. Ovom utakmicom se spušta zavesa na prvi deo prvenstva u 1 SLS, a mi izveštaj da zaključimo jednim refrenom pesme pokojnog Djoleta Balaševića: „Džaba vam novci moji sinovci“.

Košarkaški klub Topola se zahvaljuje publici na sinoćnoj podršci na utakmici.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *