Izvanredan uspeh tekvondista na takmičenju King of Taekwon-do 2022

Tekvondisti Taekwon-do kluba Bajša iz Bačke Topole učestvovali su 7. maja u sklopu Taekwon-do Team-a Srbije na takmičenju King of Taekwon-do 2022 u Solunu i ostvarili su izvanredan uspeh.

Naši takmičari se i ovog puta upisuju među kraljeve taekwon-do-a. Na takmičenju je učestvovalo 888 takmičara iz 10 zemalja, a ukupno 101 klub.

Naš klub u sklopu Taekwon-do Team-a Srbije predstavio je 3 takmičara.

Nađa Provči u konkurenciji od 26 takmičarki, sa 3 ubedljive pobede dolazi do bronzane medalje gde je u borbi za finale zaustavlja protivnica iz Ukrajine koja je trenutno aktuelna Evropska prvakinja. Ovo je prvo takmičenje gde Nađa radi u većoj težinskoj kategoriji.

Teodora Ivanišević odličnim borbama u konkurenciji od 12 takmičarki, dominantno pobeđuje dve protivnice, ali je u borbi za finale zaustavila predstavnica iz Grčke.

Mark Marton, naš aktuelni Evropski prvak u kategoriji do 40kg, takođe prelazi u višu težinsku kategoriju, gde ga nažalost u prvom krugu čeka Grčki predstavnik u kategoriji do 45kg koji je u ovoj kategoriji bio dominantan i koji je na kraju bio prvak kategorije.

Za nas jedno više iskustvo u ovoj kategoriji, idemo dalje!

U sklopu tima imali smo i dva mlada predstavnika kluba Tong Il iz Novog Sada, koji su se po prvi put oprobali i osvojili jednu zlatnu medalju.

Tim Srbije predvodili su treneri Bojan Zorić i Dejan Đurasović.

Ovim putem želimo da se zahvalimo organizatoru Nikosu koji je profesionalno organizovao ovaj turnir, saradnju nastavljamo i njegov tim očekujemo na našem sledećem Serbia Openu!

Sportski pozdrav,

Taekwon!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *