Izgubljena dobijena utakmica

Tragedija !!! Ova reč oslikava dešavanja sa utakmice 5. kola Prve srpske lige – sever u košarci gde su košarkaši Topole pretrpeli i četvrti poraz u nizu ovog puta od Železničara iz Inđije rezultatom 72:71 i to trojkom u poslednjoj sekundi utakmice.

Tokom celog susreta ekipa Topole je imala lepu prednost i kontrolisala dešavanja na terenu sve do samog finiša.Ovo je bio meč gde se vodio rat na terenu u pozitivnom smislu.Nemože se zameriti ništa domaćim košarkašima,dali su sve od sebe,ostavili srce na terenu, čak i iskusni Prlja koji se povredio u finišu 1. pol. stegao je zube i odigrao poslednju četvrtinu da bi pomogao ekipi da se zabeleži neophodna pobeda.

Topolčani su dobro otvorili utakmicu, stegli odbranu, poveli 8:0 na startu ne dozvolivši rivalu prvih 4 min. da postigne koš. Gosti su u finišu 1. četvrtine trojkama koje su ih održavale u životu ceo susret sustigli domaće, ali je centar Topole Marković svojim poenima ipak doneo vođstvo domaćem sastavu nakon 10 min. igre 19:16. Do poluvremena ravnopravna igra oba rivala,a na poluvreme Topola odlazi sa prednošću od 40:36.

Početak 2. pol. tj 3. četvrtina bila je najbolja igra Topolčana u dosadašnjem toku prvenstva. Nošeni podrškom sa tribina izabranici Mikloša Benčika stvorili su 16 poena prednosti ne dozvolivši protivniku skoro 7 min. da postigne koš. Činilo se u tim trenucima da će plavo – beli zabeležiti vrednu pobedu, ali tako nisu mislili gosti iz Inđije. Na 2 min. i 30 sek. pre kraja Topola je imala 10 poena viška.U tim trenucima uvukla se neka nesigurnost u domaći tim,a na drugoj strani plej Železničara Marković preuzima odgovornost na sebe.Istopila se prednost domaćina nakon tehničke greške Kaćanskog i čini se prestrogo dosuđenog namernog faula Prlji. Na 12 sek. pre kraja pri rezultatu 69:69 fauliran je Kaćanski koji je sigurno realizovao oba slobodna bacanja, a gosti u svom poslednjem napadu trojkom Markovića dolaze do jedinog vođstva na ovoj utakmici koje im je na kraju doneo i trijumf.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Nebojša Kaćanski sa 23 poena, a odličan je bio i novajlija Miloš Marković koji je pored sjajne defanzive uspeo i da ubaci 14 poena protivniku. U ekipi Železničara pored junaka pobede Markovića istakli su se Jelovac sa 15 i Knežević sa 14 poena.

U narednom kolu košarkaše Topole očekuje još jedno teško iskušenje, gostovanje u Vrbasu istoimenom domaćinu.

Autor: Goran Medar

 

4 komentara

  1. Naslov nije dobar, bolje je ivako Hinić podneo ostavku.
    Ovo bi bilo normalno.

     
    • Bolje ovako Simović me vodio 27.10 u NS na kogres stranke. Ja sam botić, dobio sam crvenu, sendvič i flašicu vode. Bio sam srećan. Inače sam mali crv koji pljuje i proziva ljude iza lažnog imena. Tako tražio gore pomenuti. Onda se potrudiš da saznaš koliko je dece Mićo sklonio sa ulice, sve na nivou opštine, ko ku i koliko pomaže i kako se dovija da sve to opstane. Do tad tupsone aka Gorane aka Gledaoče idi u sedište stranke po sendvič, podnesi izveštaj i marš u troskocima od košarkw u Topoli.

       
  2. Ostavite Hinica na miru. Gde bi nam deca provodila vreme da covek nije posvecen kosarci. Niko od njega ne trazi da pravi vrhunske igrace. Neka se deca bave sportom a njemu hvala sto odvaja vreme za njih. E sad, zasto i iz kog razloga vam Hinic smeta to je druga prica. Resavajte to sa njim oci u oci a ne kao pickice pisanjem nekih glupih kritika.

     
  3. Strasno koliko ima vas sendvicara na sve strane, a ovaj vuk je najveci

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *