Istorijski plasman naše ekipe!

Za košarkašice Topolčanke samo nebo je granica. Izabranice Dejana Šegrta su napravile još jedan podvig i tako stigle nadomak velike senzacije i neverovatnog uspeha. Savladana je i treća prepreka u Kupu Srbije i ostvaren je plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

Posle dalekog gostovanja u Negotin prošle srede naš tim je morao na još jedno daleko putešestvije ovog puta u Prijepolje ekipi Mileševke sa kojom su se pre nepuna dva meseca sastali u borbi za prvenstvene bodove.

I onda, a i sada Topolčanka je slavila na veoma teškom gostovanju gde gostujuće ekipe retko osvajaju bodove i beleže pobede. Žuto – crne su u osmini finala Kupa savladali domaću Mileševku rezultatom 50:48 u jednoj uzbudljivoj, ali ne i kvalitetnoj utakmici sa previše grešaka i promašaja oba tima.

Ovaj uspeh dobija na važnosti jer trener Šegrt za ovaj susret nije mogao da računa na prvog strelca svog tima Tamaru Jokić koja je na poslednjoj utakmici u prvenstvu ekipi Karaburme ubacila 38 poena, zatim Isidoru Savković koja je tek izašla iz povrede i Sofiju Repček zbog obaveza na fakultetu, pa je na dalek put u Prijepolje poveo svega 8 igračica.

Naše košarkašice su baš loše otvorile utakmicu i dozvolile rivalkama da povedu sa 9:0. Teško su Topolčanke pronalazile put do protivničkog koša, a i šut ih nije služio, pa su te nedostatke korigivale odličnom i požrtvovanom odbranom. I pored katastrofalne igre prikazane u prvom poluvremenu ekipa Mileševke to nije znala da kazni i materijalizuje, pa su na poluvreme otišle sa minimalnom prednošću od 22:21.

U drugom poluvremenu rezultatska klackalica iako je Topolčanka u jednom momentu povela sa 5 poena razlike, ali ju je i brzo prokockala. Ušlo se u nervozu jer su obe ekipe silno želele prolaz dalje, a iz toga su se ređale greške kao na traci.

Ključni detalj odigrao se na 12 sekundi pre kraja utakmice kada je Slađana Radulović pogodila trojku pri vođstvu domaćih od 48:47 i tako donela jednu od najznačajnijih pobeda našem timu u možda poslednjih 25 godina i plasman među 8 najboljih ekipa u Srbiji što se tiče Kupa Srbije, gde će jedino naš tim biti drugoligaš u društvu večitih rivala Crvene Zvezde i Partizana, Art Basketa, novosadske Vojvodine, Duge iz Šapca, Kraljeva i Sloge iz Požege.

Svi sa nestrpljenjem će iščekivati žreb i želeti da ih posluži sreća prilikom izvlačenja kuglica, ne žele ovde da se zaustave, žele novi podvig i senzaciju i plasman na finalni turnir Kupa Srbije koji nosi ime po legendarnom treneru i nekadašnjem selektoru ženske košarkaške reprezentacije Milanu Cigi Vasijeviću.

Najefikasnija igračica utakmice bila je MVP poslednja dva prvenstva Nataša Bučevac koja je postigla polovinu koševa svog tima 24, dok je u ekipi Topolčanke Slađana Radulović ubacila 19, a Nikolina Vitomir i Jelena Tadić po 10 poena.Velike zasluge za pobedu idu i na adresu Danijele Grahovac koja je odradila ogroman posao pod oba koša.

Danijela Grahovac, Foto: Si Studio Digital

Košarkašice Topolčanke već sutra očekuje utakmica 15. kola 2 ŽLS u Srbobranu protiv istoimenog domaćina, a ono što posebno raduje je da će trener Šegrt za ovaj veoma važan meč imati sve raspoložive snage na okupu

 

3 komentara

  1. Veliki uspeh , svaka cast devojke i treneru. Više od pobede je bitno ds je trener pored 2 standardno odlične kosarkasice dobio i druge kojima je posle ovog meča sigurno poraslo samopouzdanje !! Za svaki slučaj direktora treba na tribine sa nama navijacima i obavezno profu staviti da piše tekstove ovo je jednolicno svaki test ista forma… Malo je bilo straha kad je osvanula slika da ide i direktor na gostovanje ali dobro se završilo.

    Sada dobiti srbobran pa puna hala u topoli da dočeka ove devojke, trenera a mogo bi i direktor da iznenadi nekim odelom, kravatom ( ako ne postane ministar sporta u opštini pre toga)

     
  2. Svaka cast,bravo! Ovo je stvarno veliki uspeh,pre svega Gorana i devojaka,a na kraju i Dejana. Opet se ponavlja da direktor kuci nosi kosulje,a u gostima majce . . .ali ovaj put usku varijantu majce koja oslikava njegovo zmijsko telo. Apelujem na rukovodstvo kluba da povede racuna o gospodinu direktoru i njegovom stajlingu,mora i to da isprati ovakve rezultate,ne moze on biti iz 19-tog veka.

     
  3. lazni novinar

    Sve pohvale za ceo klub, za devojke i trenera pre svega ali i za upravu koja je organizovala ova daleka gostovanja ( bor, niš, prijepolje x2, negotin …), sekretare koji vode evidenciju i brigu o papirologiji koja je bila problem predhodnih sezona… Jedina kritika za sportskog direktora koji na gostovanja ide neprikladno obučen ( izbledele majice ) i ne prezentuje klub na pravi način. Potrebno je obnoviti kolekciju kosulja jesen- zima ove je pregazilo vreme kao njegovu novinarsku akreditaciju….Nada postoji da bolje radi posao sportskog direktora nego sto je radio posao prosle sezone kao asistent/sekretar ( nismo mu još zaboravili proslu godinu i lekarske preglede ), za sada je pogodio sa nekim pojačanjima.

    Sportski pozdrav i srećno u nastavku sezone , pa da se u martu slavi ulazak u ligu!

    P.S. nadam se da sledeće sezone u prvoj ligi nece biti prepucavanja po novinama izmedju Gorana i Nebojše Čovića…

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *