Radovan Krivokapić: Svi će dobiti šansu da iskažu svoje fudbalsko umeće

Već je prošlo skoro mesec dana od početka priprema bačkotopolskih fudbalera. Do starta novog prvenstva u Srpskoj ligi- Vojvodina ostalo je tek nešto više od dve nedelje. Tim povodom posetili smo stadion u Gradskom parku i posetili jedan od treninga fudbalera TSC-a, takodje iskoristili priliku i da popričamo sa kormilarem bačkotopolskog plavo-belog broda Radovanom Krivokapićem.

 

TSCGospodine Krivokapiću dokle se stiglo sa pripremama i kako ste zadovoljni dosad učinjenim?

Što se tiče ekipe i njihovog odnosa prema radu ja sam potpuno zadovoljan. Ispunjavaju sve zahteve kondicionog trenera profesora Novaka Simovića. Nema ozbiljnijih kadrovskih problema. Umor je prisutan, noge su teške, ali sve napore izdržavaju bez problema muški, a sve zbog dobre atmosfere u svlačionici. Odigrali smo do sada 4 kontrolna susreta i zabeležili 3 pobede i jedan poraz. Savladali smo prvo OFK Mladost u Apatinu 5-1, potom takodje u Apatinu izgubili od Bratstva iz Prigrevice sa 3-2, a potom u Bečeju savladali istoimenog domaćina 5-0 i u nedelju u Čonoplji savladali domaću Slogu 4-2. Predstoje nam još 3 provere do starta prvenstva a sastaćemo se sa Bajšom, najozbiljnija provera je protiv prvoligaša Proletera u Novom Sadu, a generalka je zakazana 7 dana pre početka prvenstva protiv ekipe Srbobrana. U ovom periodu za mene rezultat nije najvažniji, ali jeste bitan zbog radne atmosfere i time polako stičemo pobednički mentalitet koji bi trebao da dostigne svoj vrhunac u prvom prventvenom kolu.

 

Da li su klub pojačali neki novi igrači s obzirom da je na početku priprema bilo nekoliko njih na probi?

Dosta igrača je prošlo kroz trenažni proces tokom priprema. Zadovoljili su i pojačali su nas Nenad Perović koji je stigao iz Omladinca iz Novih Banovaca, Luka Jovanić koji je prošlu sezonu igrao na Panoniji potom Bojan Kremenović iz prvoligaša ČSK-a i Aleksandar Milikić iz subotičke Bačke 1901.

 

Da li se već nazire tim za start prvenstva i ko će činiti okosnicu tima? IVA_4929

Okosnicu tima znamo, a prvih 11 se još uvek traži. Prvenstvo je sigurno dugo i svi će dobiti šansu da iskažu svoje fudbalsko umeće i talenat.

 

Ima li neko od mlađih da je skrenuo pažnju na sebe, prošle godine je to bio Jakša Krivokapić koji je bio i pozivan nekoliko puta u reprezentaciju lige.

Pored Jakše Krivokapića tu je i Boroš Čongor koji je već 2 godine standardni prvotimac. Pojavljuju se i stasavaju neki novi klinci poput Majoroša, Juhika, Žmukića, Nikolića. Ima ih još i sigurno će i oni dobiti šansu da iskažu svoj talenat i kvalitet.

 

Ambicije kluba u sezoni 2016/17?

Ambicije kluba su uvek visoke, ali prvenstveno nam je cilj da afirmišemo što više igrača iz naše omladinske škole i okoline Bačke Topole.

 

Autor teksta: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *