Interviju: Miroslav Hinić „Naše ambicije su uvek iste – vrh tabele“

Košarkaši Topole su počeli pripreme za novu sezonu u Prvoj srpskoj ligi-Sever. Posetili smo jedan od treninga bačkotopolskih plavo-belih, a u sali OŠ,,Čaki Lajoš“ zatekli smo i bivšeg košarkaša ovog kluba, a sada aktuelnog predsednika Miroslava Hinića i iskoristili priliku da malo porazgovaramo sa njim o trenutnim aktuelnostima vezanim za ovaj uzoran sportski kolektiv.

iva_0062Počele su pripreme i kako ste zadovoljni dosad učinjenim?
Pripreme su startovale pre tri nedelje pod rukovodstvom šefa stručnog štaba Benčik Mikloša. Treninzi se za sada odvijaju u velikoj sali OŠ ,,Čaki Lajoš“ i klupskoj teretani i sve teče po planu. Ekipa je odigrala i prvi kontrolni susret sa gostima iz Mađarske ekipom Hodmezevašarhelj koja je član druge lige Mađarske i zabeležila pobedu rezultatom 79-72. U planu je da se odigra još 7-8 mečeva do starta prvenstva.

Da li je neko od igrača napustio klub i da li će biti novih imena u timu?
Ekipa od prošle sezone je za sada ostala na okupu, a ekipi su se priključili i dvojica novajlija, a to su Nebojša Kaćanski i Branislav Damjanović. Ekipi se nešto kasnije priključio kapiten Marko Radović, a očekuje se dolazak i Miloša Savića zatim Ilije Hinića i Igora Topalova.

Ambicije kluba u novoj sezoni?
Naše ambicije su uvek iste, a to je da se bude u vrhu tabele među 5 prvoplasiranih ekipa i da se i dalje igra dopadljiva i atraktivna košarka u našem gradu, takođe da se izbace neki novi mladi igrači koji će u budućnosti činiti kostur tima u nekom budućem periodu.

Mlađe kategorije su ponos kluba, kakvi su planovi vezani za mlađe selekcije u ovoj sezoni?
Planovi su da deca odigraju što više utakmica kroz takmičenja koja organizuje KSV kao i u Panonskoj ligi gde su naša deca u poslednjih nekoliko godina ostvarili zapažene rezultate u svim uzrasnim kategorijama, zatim omasovljenje članstva. U ovom momentu klub broji 85 članova u mlađim selekcijama, a mi težimo da ih bude još više i premašimo cifru od 100 članova.

Prica se po gradu da ce doci do fuzije muškog i ženskog kluba, da je ženski klub u lošoj situaciji i da igračice napuštaju klub, da li su istinite priče?

KK TopolaPo gradu se svašta priča, ja kao predsednik muškog kluba ne znam o tome ništa, niti smo u okviru kluba pričali na tu temu, tako da do fuzije dva kluba neće doći. Ja nisam kompetentan da dam odgovor o dešavanjima u ženskom klubu.

Od ove sezone će naši treneri učestvovati u radu mlađih kategorija ŽKK,,Topolčanka“, da pomognemo onoliko koliko mi kao prijateljski klub u ovoj situaciji možemo i moramo, da košarka ponovo bude nosilac sportova u našem gradu.
U planu je da se do kraja kalendarske godine obeleži vredan i značajan jubilej, 70 godina postojanja kluba.

Tačno tako. Retko koji klub u Srbiji, a mogu slobodno reći i na prostorima bivše države se može se pohvaliti onim što je naš klub dao i kroz čega je sve prošao. Bilo je i lepih i teških trenutaka, ali ovih prvih više za ovih 70 godina bitisanja. Inače smo treći klub po starini u Srbiji. Za ovaj vredan jubilej spremićemo proslavu, ali videćemo u zavisnosti od finansijskih sredstava da li će ona biti skromno obeležena ili ćemo je obeležiti na način kako bi trebalo da dolikuje klubu koji slavi 70 godina postojanja. U svakom slučaju očekujemo mnogo gostiju iz sveta košarke, bivše igrače, prijatelje kluba i taj ceo dan bice posvećen košarci. 

 

3 komentara

  1. Mirko Kujundžić

    U svakom klubu igra;ice stasavaju pa odlaze , nekad manje nekad više. Ženski košarkaški klub postoji ne zbog priča po gradu već zbog svovog rada i stvaranja novih igračica.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *