Furiozno drugo poluvreme žuto-crnih dama

Posle samo 48 h i dalekog puta u Prijepolje gde su izborile plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, igračice Topolčanke su ponovo morale na teren ovoga puta u prvenstvenoj utakmici 15. kola 2 ŽLS.

Žuto-crne su gostovale u obližnjem Srbobranu i zahvaljujući pre svega fenomenalnoj igri u drugom poluvremenu savladale domaćina ubedljivo sa 93:60.

Srbobranke su u prvom poluvremenu pružile solidan otpor našem timu koji je napokon zaigrao u kompletnom sastavu. Topolčanka je tokom ovog dela susreta konstantno imala prednost između 5 i 10 poena, a poluvreme je završeno vođstvom našeg tima 39:34.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao našim devojkama kada je i prelomljena utakmica. Treću četvrtinu Topolčanka je rešila u svoju korist rezultatom 32:13. Domaći tim jednostavno nije imao rešenja za kapitena našeg tima Slađanu Radulović koja je odigrala svoj najbolji meč u ovoj sezoni zabeleživši tripl dabl.

Celo drugo poluvreme naše košarkašice su odigrale u visokom ritmu, pa ja trener Šegrt ponovo priliku ukazao svim svojim izabranicama.

Slađana Radulović bila je igrač utakmice koja je uz 36 ubačenih poena zabeležila i po 11 skokova i asistencija. Nikolina Vitomir imala je dabl dabl učinak 15 poena i 10 skokova dok su dvocifrene u našem timu bile još Tamara Jokić sa 16 i Danijela Grahovac sa 12 poena.

Topolcanka
Sladjana Radulović, Foto: Si Studio Digital

Najzapaženija u ekipi Srbobrana bila je Jelena Curaković koja je postigla 24 poena.

Zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za EP uslediće pauza u prvenstvu do 15.02.2023. Našim igračicama će sigurno prijati da se oporave pre svega od zgusnutog rasporeda na dva fronta i dugih putovanja, u Negotin i Prijepolje, ali će nastaviti sa treninzima jer će u narednom periodu posle pauze za 14 dana rešavati svoju sudbinu sa direktnim konkurentima iz vrha tabele, a tada ih očekuje i četvrtfinale Kupa Srbije.

Pre ovih važnih utakmica, 15. februara Topolčanka će u okviru 16. kola ugostiti poslednjeplasirani tim na tabeli, ekipu Stare Pazove koja do sada nije zabeležila nijednu pobedu.

 

2 komentara

  1. Bravo za ekipu i ceo klub . Prvo poluvreme je malo zabrinulo sve nas sto smo prstili rezultat al u drugom je ekipa dala gas i rešila ovo u svoju korist. Lepo je videti stručni štab u celini opet kritika za direktora opet izbledela majica mogla bi uprava da mu obezbedi novu garnituru ili možda žutu košulju za gostujuće utakmice a crnu za domaće kakva je to slika i prilika za klub gde je direktor tako obučen.

    Ne znam zašto se autor teksta ne potpiše za ovaj pismeni sastav iz 4 razreda osnovne škole.. trebao bi da pročita malo više tekstove profe na mozzartu da nauči nešto..

    Idemo sada jednu utakmicu koju treba shvatiti ozbiljno bez obzira na stanje na tabeli.

     
  2. Panteru čitala sam izveštaj sa duela u Žedniku. 1. razred osnovne!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *