Fudbal: Večiti derbi Panonija – Bajša

Panonija IM Topola-Bajša 1:0
Stadion na Panoniji. Gledalaca: 200.
Sudija: Danilo Nikolić (Lovćenac).
Strelac: Resanović u 22. minutu.
Žuti kartoni: Tutić, Vuković, Cvetićanin (Panonija IM Topola), Ivšić, Hajnrih, Nerac (Bajša).
Crveni karton: Tutić u 45 minutu (Panonija IM Topola).
Panonija IM Topola: Živko, Đurica (Begović), Ćeran, Nađ, Resanović (Kovač), Vuković, Dražić, Perazić, Čeh, Cvetićanin, Tutić.
Bajša: Lebović, Tresiglavić, Tot, Ivšić, Žemberi, Laćak, Der, Žmukić D., Žmukić B. (Nerac), Drašković (Hajnrih), Horvat (Krvavac).

Utakmica u kojoj pobeda vredi više od 3 boda. Derbi. Utakmica između prvih komšija Panonije i Bajše su uvek bile više od igre i bile magnet za publiku. U poslednjih 5 godina Panonija nije osetila gorčinu poraza u duelu sa svojim najljućim rivalom, ekupom Bajše. Tradicija nije prekinuta ni nakon ovog odigranog meča u okviru 6. kola Subotičke područne lige gde je Panonija zabeležila novu pobedu evrogolom Gorana Resanovića. On je malo iskosa sa leve strane uputio pravi projektil sa nekih 17-18m i lopta se zarila u sami levi rogalj Lebovićevog gola. Zbog ovog poteza vredelo je doći na stadion FK Panonija i prisustvovati ovom meču. Igrao se 22. minut. Nije bilo lepote u igri i uzbuđenja. Najveća uzbuđenja su viđena u poslednjih 5 minuta prvog poluvremena kada su Panončani bili blizu postizanja i drugog gola. Prvo je Nađ u 40. minutu sa preko 20m pogodio prečku Lebovićevog gola, a minut kasnije Cvetićanin je naterao golmana Bajše da se ispruži koliko je dug i njegov šut izbaci u korner. U poslednjem minutu prvog poluvremena Panonija ostaje sa igračem manje na terenu, pošto je sudija Nikolić koji je izvanredno obavio posao sa svojim pomoćnicima pokazao opravdano 2. žuti karton, automatski crveni Aleksandru Tutiću i tako ga poslao u svlačionicu u smiraj prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu igrači Panonije iako brojčano slabiji na terenu velikim zalaganjem i požrtvovanjem znalački su sačuvali svoj gol i stečenu prednost do kraja susreta. Bajšani su jedini put na ovoj utakmici zapretili u 65. minutu i to iz slobodnog udarca sa 20m iskosa sa leve strane. Ciljao je Der gornji desni ugao, ali veoma zapaženi golman Živko nije se dao iznenaditi.

U narednom kolu fudbaleri Bajše na svom terenu dočekuju ekipu Čantavira, dok Panončani gostuju dojučerašnjem srpskoligašu Senti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *