FK TSC se utakmicom protiv Napretka oprašta od stadiona u Senti!

Fudbaleri TSC-a u četvrtak, 16. septembra od 16.30 h, dočekuju ekipu kruševačkog Napretka u 9. kolu Superlige, u utakmici kojom će se oprostiti od stadiona u Senti, gde su u prethodne tri godine bili domaćini.

Golman Nenad Filipović istakao je da meč sa Napretkom za ekipu TSC-a ima emotivno veliki značaj, ali istovremno i rezultatski, s obzirom na to da se sastaju sa ekipom koja ima samo dva boda manje od njih.

„U Senti smo proveli jako lepe tri godine, koliko sam i ja u ekipi. Od samog ulaska u Superligu tamo smo odigrali najbolje sezone, odande smo se plasirali u Evropu i sada se opraštamo od tog terena. Sve te utakmice i sve te pobede će nam ostati u jako lepom sećanju“, rekao je Filipović, dodajući da su najemotivniji bili mečevi sa rumunskim FCSB-om (Steaua) i pobeda od 2:0 nad Crvenom zvezdom.

Foto: Ivana Ivanović

Filipović je istakao da očekuje da će meč sa Napretkom biti veoma težak „Ekipa Napretka je odlično počela ovi sezonu, imaju sve pobede na domaćem terenu, ali i mi imamo sjajne rezultate i ekipa nam je maksimalno spremna i fokusirana na predstojeću utakmicu“, kazao je golman TSC-a, ističući da veruje da će tri boda ostati u Senti.

Pomoćni trener Stefan Janković ocenio je da je duel sa Napretkom – meč sa direktnim konkurentom za mesta koja vode u evropska takmičenja. „U Subotici smo u utakmici sa Spartakom, po mom mišljenju, bili bolji, iako smo igrali nerešeno. Važno je da smo uspeli smo da sačuvamo fokus i osvojimo bod, veoma nam je važno da ostanemo neporaženi. Nastavljamo u kontinuitetu da osvajamo bodove, a to je bitno za naše ambicije da izborimo Evropu“, dodao je Janković.

Foto: FK TSC

Prema njegovim rečima, Napredak generalno igra dobro, ali je TSC spraman za tu utakmicu. „Svesni smo da nas ne očekuje nimalo naivni protivnik. Izanalizirali smo ih i tokom ove nedelje, dobro se pripremili za njihove karakterističnosti u igri i motivisano ulazimo u utakmicu da im se revanširamo za poraz iz prethodne sezone“, kazao je on.

Janković je rekao i da je izvesno da do kraja sezone zbog povreda neće igrati defanzivci Leandro Pinto i Josip Ćalušić. „To nas je poremetilo, ali ipak sa Aranđelom Stojkovićem i Nemanjom Petrovićem kao prinudnim rešenjima na poziciji beka, možemo da igramo sasvim solidno. Imamo dovoljno igrača i to onih koji mogu da igraju na više pozicija i mirni smo. Nedostajaće, ali to je, što je“, rekao je pomoćni trener.

Janković je upozorio da poslednja utakmica u Senti može biti mač sa dve oštrice, da treba biti oprezan. „Treba da odradimo posao i što je najvažnije, posle toga dolazimo na naš stadion, dolazimo u Topolu. To je ključna stvar u ovom trenutku kojoj se najviše radujemo“, istakao je on.

TSC trenutno zauzima 3. mesto na tabeli Superlige Srbije sa 17 bodovaiz 5 pobeda 2 remija i 1 poraza.  Protivnik TSC u ovom kolu, Napredak je 4. natabeli sa 15  osvojenih bodova.

Utakmica TSC-Napredak, igra se učetvrtak, 16. septembraod 16:30h, na stadionu u Senti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *