FK TSC: Pred nama je teško gostovanje

Fudbaleri TSC-a u nedelju 2. aprila od 16h igraju u Surdulici protiv ekipe Radnika u 28. kolu Superligeuvereni da će to biti teško gostovanje na kome će uspeti da osvoje nova tri boda.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je naglasio da TSC-u nikada nije bilo lako na gostovanjima u Surdulici koja su, po njegovim rečima, uvek bila komplikovana.

„Uvek nam je bilo teško da igramo u Surdulici, ne samo zbog terena i uslova koji tamo vladaju, već i zbog kvaliteta njihovih igrača koji su izuzetno organizovani defanzivno i dobri u igri napred 1 na 1. Uspeli su da se izdignu iz teške pozicije u kojoj su bili, najviše zahvaljujući mom kolegi Đorđeviću koji je pokazao veliku hrabrost kada se vratio u Radnik. U momentu kada su na polusezoni imali samo osam bodova njemu je uspelo da ekipu praktično uvede u zonu plej-ofa. Od njegovog dolaska golove su primali gotovo uvek iz prekida, jedino im je Partizan dao gol iz igre. Opasni su u prekidu i u tranzicijama, pri tom imaju izvanrednog golmana koji uspeva da odbranimnoge protivničke šanse. O njihovom kvalitetu govori činjenica da su uspeli da pobede Partizan, što nas upozorava da veoma ozbiljno shvatimo utakmicu“, rekao je Lazetić.

Foto: Dexon Dee

Lazetić procenjuje da će predstojeća utakmica u Surdulici biti nikada teža i da neće biti lepa, jer će teren mnogo otežavati i jednoj i drugoj ekipi. On ne dovodi u sumnju da će oba tima biti takmičarski nastrojena i da će se pokazati koliko je TSC spreman i koliko dobro može da se adaptira na teže uslove igre.

„Do sada nismo imali probleme u pristupu utakmicama i u poziciji smo koja je veoma dobra, a siguran sam da će momci uraditi sve što je u njihovoj moći da što duže ostane tako. U našem pristupu se ništa neće menjati u preostalih deset utakmica, želimo da sve zavisi od nas i na svakom meču ćemo pokušati da igramo našu igru, da mi utičemo na dešavanja na terenu i da od prvog minuta igramo fudbal za koji smatramo da će nam doneti rezultat“, zaključio je Lazetić. 

Odbrambeni igrač Miloš Cvetković se složio da TSC očekuje teško gostovanje.

Foto: Starsport

„Pred nama je još jedan težak meč i ozbiljna ekipa koja ne zaslužuje mesto na tabeli na kome se trenutno nalazi. To su pokazali u prošlom kolu kada im je uspelo da pobede Partizan. Naravno, mi imamo jasan cilj od početka sezone i daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu i približimo se ostvarenju cilja“, rekao je Cvetković.

Utakmica 28. kola Mozzart Bet Superlige Srbije se igra u nedelju, 02. aprila u Surdulici od 16.00. Direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena Sport 10.

FK TSC je trenutno 2. na tabeli sa 55 osvojenih bodova, ekipa Radnika je 15. sa 20 bodova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *