FK TSC: Nadamo se dobrom početku plej-ofa

Fudbaleri TSC-a u subotu, 16. aprila od14h, gostuju ekipi Čukaričkog u 31. kolu Superlige, sa namerom da dobrom partijom započnu plej-of.

Šef stručnog štaba TSC Žarko Lazetić istakao je da će utakmica sa Čukaričkim biti težak duel, s obzirom da je klubsa Banovog brda godinama u samom vrhu srpskog fudbala..

„U prethodnom periodu smo imali žestok ritam, tri utakmice u osam dana, od kojih su dve bile sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Uspešno smo zatvorili krug pobedom protiv Voždovca, posle čega smo, konačno, dobili celu nedelju da se malo pregrupišemo, pripremimo i oporavimo. Momci su u dobrom momentu, znaju šta da očekuju i koliko je teško igrati na Banovom brdu, jer smo pre samo mesec dana tamo odigrali dobru utakmicu“, rekao je Lazetić. 

Foto: Dexon Dee

Lazetić je naglasio da od tima očekuje da iz utakmice u utakmicu napreduje i da tako pokuša da ostvari postavljene ciljeve.

„Da smo mogli da biramo, sigurno je da ovo ne bi bio našizbor. Pred nama je utakmica od velike važnosti,  posle koje i mi i Čukarički igramo protiv Zvezde i Partizana, a zna se koliko je to naporno i koliko je teško uzeti im bod“, rekao je Lazetić i dodao: “Sa psihološke strane ni jednoj ekipi nije svejedno ako iz tri utakmice ne osvoji ni jedan bod. Liga je ove godine takva da gotovo svaka utakmica sa sobom nosi veliki pritisak, bodovi se teško uzimaju, pa iako smo na to navikli, znamo da neće biti lako“. 

Šef stručnog štaba TSC-a se osvrnuo i na igru protivnika u prethodnom periodu.

„Čukarički se u poslednjih nekoliko godina pozicionirao uz Zvezdu i Partizan kao klub koji je uvek u vrhu tabele, a i ove godine su uspeli da potvrde kvalitet i da se izdvoje na trećoj poziciji. U poslednjih osam utakmica nisu doživeli poraz i sve to nas upozorava na oprez, ali moji igrači su pokazali da ih upravo utakmice sa najvećim rivalima dodatno motivišu i na njima smo dobri. Ozbiljno treniramo i  nadam se povoljnom rezultatu“, rekao je Lazetić i dodao da će TSC dati sve od sebe za pobedu.

Igrač sredine terena Mihajlo Banjac se složio da se ekipa dobro pripremila za utakmicu protiv odličnog protivnika.

Foto: Fk TSC

„Relativno skoro smo igrali sa protiv njih, tako da mislim da ih dobro poznajemo i spremni smo za duel u nedelju. Verujem da će to biti dobar početak plej ofa i dobra utakmica“ kazao je Banjac.

FK TSC zauzima 4. mesto na tabeli sa 41. bodom. Čukarički je 3. na tabeli sa 54 osvojena boda.

Utakmica Čukarički – TSC igraće se u subotu 16. aprila od 14h na stadionu u Beogradu. Prenos je obezbeđen na kanalu Arena Sport 1.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *