FINALNO VEČE TURNIRA „RADOVAN BUKVIĆ MUSA“ U NJEGOŠEVU!

Pred punim tribinama sportskog terena FK Proleter u Njegoševu odigrane su poslednje utakmice memorijalnog turnira koji je počeo prošle nedelje. Program je počeo utakmicom za treće mesto, a nakon finala su podeljene nagrade i priređeno je iznenađenje večeri.

 

Kafana Rigo i Orlovi odmerili su snage u meču za treće mesto. Nakon 40 minuta borbe i preokreta rezultat je bio 3:3 i meč je otišao u penale nakon kojih je slavila ekipa Kafane Rigo. Ekipa Orlova je odigrala ceo meč bez izmena.

 

Najmlađe selekcije su odigrale predigru kao uvertiru za finale. Podeljeni u dve ekipe pod imenima Tigrovi i Juventus, mališani su nam priredili uzbudljiv meč koji je završen rezultatom 4:4, iako je Juventus vodio sa 4:1! Bolji nakon penala su bili Tigrovi, koji su pobedili sa 1:0.

 

 

 

Finale je počelo intoniranjem himne Republike Srbije. Lipar i Solunac su bili ravnopravni prvo poluvreme, dok je u drugom delu igre Solunac iz Karađorđeva preuzeo inicijativu i poveo sa čak 7:3. U redovima Lipara se istakao Marjanović, koji je inače i najbolji strelac turnira, dok je u ekipi Solunca najefikasniji bio Kangrga koji je pogađao gol čak 4 puta i to svaki put sa penala. Lipar je i finalni meč kao i sve druge odigrao sa četiri igrača na terenu i bez zamena.

 

Solunac Karađorđevo: Kosovac Strahinja, Paripović Dušan, Kangrga Petar, Barna Žolt i Jerković Đorđe

 

Po završetku meča usledilo je slavlje i prisutnima se obratio gospodin Milimir Petković, potpredsednik FK Proleter, uz reči zahvalnosti svim sponzorima, publici, igračima, organizatorima i svim pojedincima koji su pomogli turnir koji se igra u čast Radovana Bukvića Muse. Usledilo je iznenađenje večeri, vatromet i bakljada a potom su podeljene i nagrade koje je uručio gospodin Petković. Najbolji strelac turnira je Marjanović Nikola iz ekipe Lipara sa 14 pogodaka, dok je za najboljeg igrača proglašen mladi Petar Kangrga iz ekipe Solunca, a inače i profesionalni fudbaler FK TSC iz Bačke Topole.

 

Najbolji strelac turnira Nikola Marjanović sa potpredsednikom kluba Milimirom Petkovićem.

 

3. mesto, Kafana Rigo

 

2. mesto, Lipar

 

 

 

 

Nema sumnje da je turnir u Njegoševu bio na zavidnom nivou, a sve u znak sećanja na Radovana Bukvića Musu.

 

REZULTATI FINALNI DAN 03.09.2021.

 

MEČ ZA 3. MESTO

 

Kafana Rigo:Orlovi 3:3 (1:2) pen: 1:0

 

PIONIRI:

 

Tigrovi:Juventus 4:4 (1:3) pen: 1:0

 

FINALE:

 

Lipar:Solunac Karađorđevo 4:7 (2:3)

LIPAR: Aleksandar Marčetić, Bogdan Đukić, Nikola Marjanović, Njegoš Nestorović

SOLUNAC KARAĐORĐEVO: Đorđe Jerković, Dušan Paripović, Petar Kangrga, Strahinja Kosovac, Barna Žolt, Jovan Maksimović

 

Vanja Uzelac

 

 

Jedan komentar

  1. Musa je bio fenomenalan momak!!! I zasluzuje ovo dok got postoji selo. Ako imate mogucnost organizujte ovo desavanje za dane sela. Jos jednom SVAKA CAST!!!!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *