Evropski prvenac TSC!

U svojoj istorijskoj utakmici TSC iz Bačke Topole je pobedio na gostovanju moldavski Petrokub rezultatom 0:2 i tako se plasirao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

 

Poraz u domaćem prvenstvu protiv Metalca bio je samo uvod za istorijski uspeh tima iz Bačke Topole. Na gostovanju Petrokubu, osvajaču ovogodišnjeg nacionalnog kupa Moldavije, ekipa TSC je izašla u najjačem sastavu. Držali su igrači gostiju loptu u svom posedu, a do prednosti došli golom kapitena Tomanovića u 17. minutu. Duronjić je izveo korner sa leve strane, a Tomanović je samo prosledio glavom u mrežu domaćih. Neopreznost desnog beka Borisa Varge dovela je do toga da TSC ostane sa igračem manje u 31. minutu, kada je ovaj igrač tokom skoka povredio igrača domaćih Douanlu. Sudija iz San Marina je pokazao direktan crveni karton. Tom odlukom je bio nezadovoljan trener gostiju Sabo Zoltan koji je opomenut žutim kartonom. Krajem poluvremena iz igre izlazi Silađi i svoje mesto ustupa Nemanji Petroviću koji prelazi na poziciju beka.

 

Stvari kreću na bolje početkom drugog dela igre po goste, kada je Đuro Zec izborio jedanaesterac nakon kojeg je isključen Rozgonjuk, koji je dobio drugi žuti karton. Siguran izvođač sa bele tačke bio je Nenad Lukić, kojem je ovo šesti pogodak u sezoni. Do kraja mirna igra TSC, koji je utakmicu priveo kraju sa pobedom od 0:2.

 

Ekipu iz Bačke Topole očekuje gostovanje Crvenoj zvezdi u nedelju od a u ponedeljak će saznati ime rivala u narednoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

Liga Evrope 1. runda kvalifikacija

Stadion: Zimbru, Kišinjev (Moldavija)

Sudije: Barbeno Luka, Lunardon Frančesko, Erkolani Đan Marko (San Marino)

Strelci: Tomanović 17, Lukić 55 (p)

Postave:

Petrocub Hincesti: Avram, Rozgodniuc, Ndzoma, Racu, Jardan, Douanla, Turcan (Bogaciuc), Cojocari, Platica, Taras (Bejan), Ambros (Damascan)

TSC: Filipović, Varga, Babić, Antonić, Ponjević, Zec (Đurić), Duronjić (Banjac), Tomanović, Milićević, Silađi (Petrović), Lukić

 

Vanja Uzelac

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *