DETALJI ODVELI U PORAZ

Topola i Hajduk, dva sportska rivala i komšije odigrali su odličnu utakmicu u okviru 9.kola 1 SLS.Topolčani su osokoljeni nakon tri uzastopne pobede otputovali u Kulu ranjenom Hajduku koji je u prethodna dva kola zabeležio poraze. Nakon velike borbe tokom svih 40 minuta Hajduk je slavio rezultatom 82:75.

Odigrala je Topola hrabro, odvažno protiv favorizovanog domaćina, vodila većim delom susreta, ali je posustala u samom finišu. Presudili su detalji, pre svega defanzivni skok i 7 promašenih slobodnih bacanja kada se lomila utakmica i odlučivao pobednik.

Kuljani su kao i u Bačkoj Topoli pre dva meseca bolje otvorili utakmicu i prvu četvrtinu rešili u svoju korist 28:16.

Do poluvremena, tačnije 2.četvrtina protekla je u apsolutnoj dominaciji naših momaka koji agresivnom i čvrstom odbranom preokreću stvari i dešavanja na terenu u svoju korist i na poluvreme odlaze sa vođstvom od 43:37, iako su u jednom trenutku vodili sa 10 razlike.

Drugo poluvreme napeto, uzbudljivo do samog kraja.Topola je održavala prednost, istina minimalnu do nekih 3 minuta pre kraja. U tim trenutcima popustila je koncentracija izabranicima Mikloša Benčika, što je ekipa Hajduka znala da kazni u smiraj utakmice sa tri postignute trojke i mirnijoj ruci sa linije slobodnih bacanja.

Topolčani u narednom kolu dočekuju „kaznenu ekspediciju“ iz Sombora, ekipu Jokera, apsolutnog favorita prvenstva koji je u dosadašnjih 9 kola zabeležio isto toliko pobeda uz neverovatan prosek od skoro 40 razlike.Ova utakmica je na programu u subotu 04.12.2021. godine, a početak je zakazan za 17 h.

Pred igračima i stručnim štabom Topole je težak posao i veliki izazov.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *