DERBI NAKON PRODUŽETKA PRIPAO KULJANIMA

U utakmici 2.kola 1 SLS nakon startne pobede u Futogu, košarkaši Topole su na premijeri pred svojim navijačima dočekali odlično ojačanu ekipu Hajduka iz Kule spremnu da se upusti u borbu za sam vrh tabele i nakon produžetka od 5 minuta pretrpeli minimalan poraz od 81:79.

Pravi derbi za sve ljubitelje ove magične igre pod obručima odigrali su dva sportska znanca i komšije i oduševili dobro popunjene tribine sale OŠ “ Čaki Lajoš“.

Nisu se štedeli igrači oba tima, dali su sve što su imali u sebi u ovoj utakmici, a na kraju možemo reći pobedio je spretniji i srećniji tim. I da je kojim slučajem slavio domaći tim nebi bilo nezasluženo, jer je Topola bila veoma blizu velike pobede na nešto više od minute pre kraja kada su vodili 71:65.

Kuljani su bolje otvorili utakmicu i jasno stavili do znanja domaćinu da su u Bačku Topolu došli sa namerom da zabeleže pobedu i upišu dva boda. Prvu četvrtinu su rešili u svoju korist rezultatom 19:9.
Topolčani su u nastavku susreta zaigrali znatno angažovanije,popravili utisak sa početka meča, ali je Hajduk na poluvreme otišao sa prednošću od 36:30, što je nagoveštavalo da će u drugih 20 minuta biti velike borbe što se na kraju i obistinilo.

Treći period igre pripao je Kuljanima i činilo se da će lako privesti utakmicu kraju, međutim plavo – beli su se razgoropadili u poslednjih 10 minuta igre i predvođeni maestralnim Igorom Arnautom već sredinom četvrtine sustigli rivala, potom i poveli, igrali perfektno u tim momentima i tada se činilo da će izabranici Mikloša Benčika ubeležiti trijumf.

Završnica utakmice nije bila za one sa slabim srcem. Prvo je igrač gostiju Koprivica kod rezultata 71:65 za Topolu pogodio dalekometnu trojku sa više od 8 m domaći nisu iskoristili napad, Đurović posle prodora dovodi svoj tim na minimalan zaostatak. U sledećem napadu Arnaut polovičan sa linije slobodnih bacanja i na kraju drama. Hajduk kreće u svoj poslednji napad. Najbolji igrač Hajduka Đurović očajnički pokušava sa više od 10 m i promašuje. U borbi pod košem za loptu skaču igrači oba tima, vreme na satu je isteklo, ali se oglašava sudija Uzelac iz Sombora i pokazuje da je u skoku fauliran jedan igrač Hajduka i dosuđuje 2 slobodna bacanja što ovaj realizuje i ide se u produžetak.

U dodatnih 5 minuta viđena je još žešća borba, igrači izvlače i poslednje atome snage iz sebe nebili na kraju njihov tim zabeležio pobedu. Vode se bespoštedni dueli na obe strane terena, nijedna ekipa nije stvorila opipljiviju prednost, a tačku na meč stavlja Đurović na 20 sekundi pre kraja posle solo prodora. Na drugoj strani nešto slično želeo je da učini Kuridža, ali je bio neuspešan.

Košarkaše Topole u narednom kolu očekuje teško gostovanje u Somboru ekipi Jokera, koja uz Hajduk želi da na kraju prvenstva bude prvoplasirani tim i samim tim se plasira u 2 MLS.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *