CRVENA ZVEZDA:TSC 3:1, UZ DVA AUTOGOLA!

Odličan meč viđen je na stadionu Rajko Mitić, u okviru 14. vanrednog kola LLT Super lige Srbije. Branilac trofeja, ekipa Crvene zvezde, dočekala je TSC iz Bačke Topole. Pred oko 2 hiljade gledalaca viđena su četiri gola i dobar fudbal.

 

 

Nije TSC došao da se brani, niti je to pokazao u toku meča, ali je šampion Srbije znao da iskoristi svoje šanse. Već u 12. minutu je napadač crveno-belih Tomane prosledio glavom loptu u mrežu nakon centaršuta Marka Marina iz slobodnog udarca. Pokušavali su igrači TSC da napadnu, držali loptu, imali inicijativu, ali je Crvena zvezda bila kobna iz kontri i polu-kontri. Golman gostiju Filipović bio je na nivou, jer je odbranio šuteve Bena i Vukanovića, koji je sam izašao pred njega. Mrežu TSC spasio je i Filip Babić u 30. minutu, kada je ispred gola izbacio loptu koju je uputio Vukanović. Minut pre kraja prvog poluvremena, Srđan Grabež je prosledio u sopstvenu mrežu loptu koju je sa desne strane poslao Marko Gobeljić.

 

Mogla je zvezda da potvrdi pobedu već na samom startu drugog poluvremena, ali je Tomane šutirao pored gola sa nekih 11 metara. Vukanović je pet minuta kasnije takođe propustio odličnu šansu. U 63. minutu gosti smanjuju prednost domaćina. Tumbasević je ukrao jednu loptu na svojoj polovini, proigrao Lukića koji ponovo odigrava loptu Tumbaseviću, ovaj je petom ostavlja za Lukića koji je daje u prostor Silađiju, ali Žander u želji da izbije loptu je šalje u sopstvenu mrežu. Pokušavali su igrači TSC da ugroze gol Crvene zvezde, ali je sve bilo gotovo u 78. minutu, kada je Marin odigrao pas na bok Žanderu, a ovaj odlično pronašao Veljka Simića koji loptu zakucava u mrežu za konačnih 3:1. U nastavku su šanse propustili još Vulić za domaće i Silađi za gostujući tim.

 

 

Nakon odigranih 14. kola, TSC se nalazi na 5. mestu sa 25 bodova, koliko ima i Radnički Niš. U narednom kolu upravo će se ove dve ekipe sastati, na Gradskom stadionu u Sentu.

 

 

POSTAVE:

Crvena zvezda: Popović 6, Žander 6, Degenek 7, Milunović 7, Gobeljić 7 (Gajić-), Petrović 6, Vulić 6,5, Ben 6,5, Marin 8, Vukanović 6 (Simić 7), Tomane 7 (Pavkov 6).

TSC: Filipović 7, Varga 6, Babić 7, Skopljak 6, Grabež 6, Tumbasević 6,5 (Galić-), Tomanović 6, Milićević 6 (Rovčanin -), Duronjić 6, Silađi 6, Lukić 6,5 (Šinković).

 

Autor: Vanja Uzelac

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *