ARNAUT POSTIGAO POLOVINU KOŠEVA SVOG TIMA ZA POBEDU U KOMŠIJSKOM DERBIJU

Košarkaši Topole su slavili pobedu na veoma vrućem gostovanju u Vrbasu sa 67:62 i tako maltene skoro obezbedili plasman u play – off što je i bio cilj pre početka prvenstva. Igor Arnaut je bio centralna figura komšijskog derbija koji je odigran u Vrbasu između istoimenog domaćina i Topole.

Foto: Si Studio Digital

Posle dve nešto slabije odigrane utakmice u plavo – belom dresu Arnaut je eksplodirao na gostovanju u Vrbasu i odigrao možda najbolji meč otkako je stigao u naš tim prošle sezone.

Od 67 ubačenih koševa Topolčana, Arnaut je sam postigao 33. U prvom poluvremenu ponovile su se neke stare boljke košarkaša Topole naročito u građenju pod košem što je ekipa Vrbasa znala da iskoristi i reši prvih 20 minuta igre u svoju korist rezultatom 33:27.

U nastavku susreta Topolčani su iskontrolisali skok, pojačali odbranu, a nezadrživom Arnautu se pridružio Gazibegović poenima u napadu te su košarkaši Topole treću deonicu rešili u svoju korist rezultatom 25:9 i već tada najavili da će slaviti na teškom gostovanju.

Vrbas je pokušavao u poslednjih 10 minuta da se vrati u meč, ali Topolčani predvođeni večeras sjajnim Igorom Arnautom su pametnom i strpljivom igrom utakmicu priveli trijumfalno.

Košarkaši Topole trenutno zauzimaju 2. mesto na tabeli sa skorom 5 – 2, a u sledećem kolu će gostovati u Apatinu ekipi Dunava 2014.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *