7. KOLO SUPER LIGE SRBIJE: TSC SAVLADAO MLADOST ZA PRVO MESTO NA TABELI!

U prvom meču 7. kola prvenstva TSC slavio protiv Mladosti iz Lučana, ekipe koja još uvek nema osvojen bod u ovoj sezoni. 

 

Foto: FK TSC

 

Dosta problema sa povredama u timu TSC, van stroja su Babić, Ćalušić i Petković. U odbrani su zaigrali Krstić, Leandro i Varga koji je prekomandovan na štopera. Na početku Mladost dosta agilnija i konkretnija na terenu. Stvorili su igrači tima iz Lučani par polu šansi ali nisu uspeli da zatresu mrežu. Prednost domaćinu donosi kapiten Tomanović u 27. minutu nakon asistencije Banjca iz kornera. Četvrti gol ove sezone za kapitena plavih. Vrlo brzo TSC povećava prednost. Odličan prodor Stanojeva po desnom krilu i asistencija za Stojiljkovića koji postiže svoj prvenac u plavo-belom dresu. Na odmor se otišlo sa 2:0 za TSC.

 

Mladost pokušava da se izvuče i već na startu drugog poluvremena vrše dve izmene. Napadi gostiju su se isplatili kada je u 60. minutu kapiten Mladosti Jovanović pogodio za 2:1. Nisu domaći uspevali da podignu tempo i stvorili su svega par šansi do kraja. Više pažnje su posvetili defanzivi a na žalost tima iz Bačke Topole defanzivac Leandro se povredio i napustio teren. Do kraja su domaći uspeli da sačuvaju svoju mrežu i slave po peti put ove sezone. Ova pobeda ih vodi na prvo mesto na tabeli barem do nedelje, kada svoje mečeve igraju Crvena zvezda i Partizan.

 

Ovo je inače pretposlednja utakmica TSC u Senti jer se 3. septembra otvara TSC Arena u Bačkoj Topoli. Poslednji meč na ovom stadionu će TSC igrati protiv Napretka, a u narednom kolu prvenstva ekipa gostuje Spartaku u Subotici, nakon reprezentativne pauze.

 

TSC:

Filipović, Varga, Leandro (Antonić), Krstić (Ratkov), Stanojev (Milićević), Đakovac, Tomanović, Banjac, Zec, Stojiljković (Petrović), Vukić (Stojković)

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *