3 boda za TSC u Šapcu!

U 8. kolu LLT Super lige Srbije, ekipa iz Bačke Topole slavila je na gostovanju u Šapcu i tako prekinula niz od četiri utakmice bez pobede u prvenstvu. Poslednji put su igrači TSC slavili u meču sa Zlatiborom 9. avgusta.

 

Foto: FK TSC

 

Fudbaleri TSC su ušli u meč ponešeni istorijskom utakmicom sa rumunskim FCSB koja je odigrana u četvrtak u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Osvežio je sastav trener gostiju Zoltan Sabo, ubacivši od prvog minuta mladog Santrača u veznom redu umesto Tumbasevića i Petrovića na levom beku umesto Ponjevića. Vladimir Silađi je ponovo ostavljen na klupi te je ekipa iz Bačke Topole igrala u formaciji 4-2-3-1 sa Lukićem kao najisturenijim igračem.

 

Već u 8. minutu radost gostiju. Nenad Lukić pronalazi unutar kaznenog prostora Mihajla Banjca, tragičara iz penal serije sa FCSB, koji loptu šalje u mrežu Gordića, golmana Mačve. U 17. minutu je već 0:2, a strelac je ponovo Banjac. Loptu upućenu sa leve strane šalje preciznim šutem pored golmana odbrane domaćina. Najlepši gol na meču viđen je u 24. minutu, a strelac je Stefan Santrač, ovosezonsko pojačanje iz redova Crvene zvezde. On je takođe kao i Banjac postigao svoj prvi pogodak u dresu TSC. Odlično je šutirao sa preko 20 metara i loptu zakucao u mrežu. Domaći tim nije uspeo da stvori ozbiljnu šansu u prvom delu meča, te su svega jednom šutirali na gol gostujućeg tima.

 

 

Drugi deo doneo je manje uzbuđenje. Uspeli su fudbaleri Mačve da smanje rezultat u 56. preko Miloša Adamovića. TSC ponovo nije uspeo da sačuva mrežu na jednoj utakmici u prvenstvu. Ipak, nakon gola domaćih, podigli su tempo gosti pa su preko kapitena Tomanovića, junaka meča sa FCSB, povećali prednost na 1:4 u 63. Duronjić je izveo korner sa leve strane, a kapiten ekipe u belim dresovima loptu glavom poslao u mrežu. Do kraja ponovo slaba igra domaćih, dok je TSC pretio pretežno iz kontra napada. Ovom pobedom bačkotopolski tim ide na 10. mesto u prvenstvu.  Trener Zoltan Sabo izjavio je posle utakmice da je zadovoljan igrom svojih momaka.

 

 

Izvor: Srbijasport

 

Naredno kolo je na programu sledeći vikend, a TSC će u Senti dočekati ekipu Spartaka iz Subotice u malom derbiju Bačke. Meč je na programu u subotu, 26. septembra.

 

Vanja Uzelac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *