TOPOLČANKIN POBEDNIČKI NIZ I DALJE TRAJE

Košarkašice Topolčanke su u okviru 5. kola 2. ŽLS gostovale u Staroj Pazovi istoimenom domaćinu i zabeležile novi trijumf rezultatom 88:66.

Bila je ovo peta utakmica žuto – crnih dama u ovogodišnjem prvenstvu i upisana je i peta pobeda koja ih je učvrstila na vrhu drugoligaškog karavana.

Posle nešto slabijeg ulaska u utakmicu mlada ekipa Stare Pazove je dobro odigrala prvu četvrtinu i rešila je u svoju korist rezultatom 17:14. Ovoga puta drugi period igre bio je koban za protivnika. Igra izabranica Dejana Šegrta za košarkaške udžbenike. Ponovo snažna odbrana daje šansu Topolčankama za raznovrsnu igru u napadu gde domaći tim nije imao rešenja da zaustavi raspoloženu za igru Isidoru Savković koja je ubacila 18 poena i bila centralna figura prvog poluvremena.

Topolčanka je drugu četvrtinu rešila u svoju korist rezultatom 33:10 i na poluvreme otišla sa vođstvom od 47:27. Već tad je bilo jasno da će se Topolčanka i sa trećeg gostovanja vratiti uzdignutog čela.

Drugo poluvreme proteklo je u odrađivanju posla naših košarkašica. Treću četvrtinu su Pazovčanke rešile u svoju korist, a poslednju naše devojke. Treneri obe ekipe su pružili šansu svim raspoloživim snagama koje su imali za ovaj meč, a u redovima Topolčanke od igračica sa manjom minutažom ponovo se istakla svojom igrom treći put zaredom Sofija Repček.

Topolčanku su do pete pobede u prvenstvu vodile kapiten Slađana Radulović i Isidora Savković koje su ubacile po 21 poen, te Tamara Jokić sa 16 i Aleksandra Mužević sa 14 poena.

Topolčanka u narednom kolu dočekuje ekipu Rasa iz Beograda. Ovaj meč na programu je u nedelju 13. novembra,a početak susreta je zakazan za 18.00 časova u velikoj sali OŠ “ Čaki Lajoš“. Još jedna prilika da se ispune tribine, pošalje lepa slika i da navijači ponovo budu na nivou kao i prethodna dva puta, jer su ove devojke to potpuno zaslužile svojim dosadašnjim igrama i ponašanjem.

 

Jedan komentar

  1. Daleki navijač

    Devojka sa brojem 9 mora da dobije više minuta, svojim partijama koje traju 5 minuta pokazuje da zaslužuje da igra mnogo više od pojedinih imena koje su tu jer nose breme “pojačanja”. Njene igre obećavaju. Podrška za trenera Dekija i njegov rad. Sportski pozdrav.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *