NOVA POBEDA KOŠARKAŠA

Nakon teško izvojevane pobede na gostovanju u Kikindi prošle nedelje košarkaši Topole su u okviru 6. kola play – outa 1 SLS dočekali Jedinstvo iz Novog Bečeja i na kraju sasvim zasluženo slavili rezultatom 90:73 revanširavši se rivalu za poraz iz prvog dela kada su Novobečejci slavili trojkom u poslednjoj sekundi utakmice.

naslovna kosarka

Pobeda višestruko dobija na značaju pošto su najugroženije ekipe pretrpele poraze u ovom kolu,pa je izabranicima Mikloša Benčika neophodna još jedna pobeda u preostala tri susreta,od kojih su dva na domaćem terenu da i definitivno obezbede opstanak u ovom rangu takmičenja.

Plavo – beli su furiozno ušli u meč i nakon 5 minuta igre vodili 19:2.Umesto da nastave u istom ritmu ponovile su se neke greške od ranije, ponovo su neki igrači počeli da soliraju,izgubljeno je nekoliko lopti u prenosu i dodavanju,pa je ekipa Jedinstva do isteka prve četvrtine smanjila prednost Topolčana na 23:18,a nedugo zatim na početku 2. perioda i da povede, najviše 31:26.Trener Benčik na parket vraća kapitena Topalova koji je iskontrolisao defanzivni skok gde je dosta škripalo,pri tome podelio 3 blokade čime je pokrenuo svoje saigrače da Topola na veliki odmor ode ipak sa minimalnom prednošću od 41:39.

U 2. poluvremenu odlična igra naših momaka.Sve je funkcionisalo besprekorno.Petorka Milović – Kuridža – Perlić – Stojaković i Topalov odigrala je bez greške, postigla čak 49 poena u nastavku,ali nisu se štedeli ni u odbrani.Košarkaši Jedinstva se nisu predavali do poslednja 2 minuta gde su bili u zaostatku 10 – tak poena, međutim do kraja utakmice Topola je samo još više uvećala razliku za na kraju ubedljiv trijumf.
Ovo je rekli bismo bila još jedna timska pobeda u kojoj su se izdvojili Stojaković sa 24 ubačena poena i Perlić sa 19 poena.

Da su ovako igrali timski tokom regularnog dela prvenstva košarkaši Topole se sada nebi borili za opstanak u play – outu,već bi igrali sa kvalitetnijim ekipama u play – offu.

Topolčane do kraja prvenstva očekuje još dvomeč sa Dinamom iz Pančeva i u poslednjem kolu na svom terenu dočekuju ekipu Dunava 2014 iz Apatina.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *