SVM – Važnost komunikacija sa građanima

Na prethodnim konferencijama za štampu, smo već pričali o prikupljanju potpisa, predstvavili smo naše kandidate, pričali smo i o našem programu, ovom prilikom, želimo da  pričamo o važnosti komunikacije sa građanima sa našim biračima.

valasztasi-proram-srbSVM u prethodnom periodu je organizovao veliki broj tribina raznih manifestacija u svim naseljima u opštini, i mnogo puta smo i obišli građane, predstavljaljući naš program, i predstavljaljući naše uspehe

Možemo reći, da smo stalno bili u kontaktu sa građanima, vodili smo takvu politiku, kroz koje je izuzetno važno sama komunikacija sa građanima, kroz koje su važne sve sugestije građana opštine Bačke Topole. Naš narodni poslanik Arpad Fremond je svake nedelje imao prijem građana, tako je postupio i naš pokrajinski poslanik Šandor Egereši, kao i naši gradonačelnici i predsednici skupštine opštine, kao i članovi veća i predsednici mesnih zajednica. To je izuzetno važno, na neki način smo bili jedna sigurna tačka u životu građana, koji su uvek mogli da nam se obrate. Bili smo tačka poverenja, jesmo to i trenutno, a i u budućem želimo da ostanemo tačka poverenja kod svih građana naše opštine. Samo kroz ovakvu čvrstu kominukaciju sa građanima možemo da unapredimo položaj svih meštana naše opštine, jer građani su oni koji daju glas za nekog, oni su koji daju glas za svog predstavnika za koje smatraju da je naljbolji. Svi mi koji smo izabrani na neku funkciju uz podršku građana, ne smemo zboraviti na njih, jer smo im dužni, i potrebni su nam uvek, ne samo kad su izbori u pitanju.

dsc_1036-_0I ovom prilikom želimo da obavestim cenjene birače, da u narednim danima planiramo, da obiđemo domaćinstva u našoj opštini, znači naši kandidati, aktivisti, simpatizeri će oboći građane, i popričati sa njim. To smo radili i u prethodnom periodu, i to želimo da nastavimo i u budućem. Želimo popričati sa svakom građaninom lično, želimo da predstavimo naš program, na svim nivoima, a naravno želimo predstaviti i naše kandidate. Nema zančajnijeg posla za jednu političku stranku, od sačuvanja dobreg odnosa sa biračkom telom. Kroz razgovor, kroz direktan dijalog možemo samo da nađemo zajednički jezik, i kroz dijalog sa građanima možemo pravdati i neke naše poteze, i predstaviti naš program, ondosno ugraditi predloge građana u našu politiku.  Građanai kao uvek, mogu da računaju na nas, želimo kroz otvoreni dijalog da razgovaramo sa njima, i nadamo se da će nam reći šta misle o nama, i naravno očekujemo i njihove sugestije, ako smo nešto loše uradili. Ne želimo biti dosadni, ne želimo da uznemiravamo građane, ne želimo ih maltretirati svake druge nedelje, ne tražimo ništa od njih, samo tražimo da nas saslušaju, da odvoje minut dva za nas, nek pročitaju, pregledaju naš program, nek upoznaju naše kandidate.

Nadamo se da će naš program usvojiti podršku većine građana opštine Bačke  Topole. U fokusu našeg programa je sam grad, sam centar naše opštine Bačka Topola, jer smatramo da na velike projekte u gradu treba da obratimo pažnju u budućem periodu, jer, kroz razvoj grada mogu samo i ruralne sredine da se razvijaju. Znači projekat hotela, venusa, prečistača, i razvoj industrijske zone, stoji na prvim mestima našeg programa.

Što se tiče naših lista, na opštinskom nivou učestvujemo pod rednim brojem 1-an, na pokrajinskom nivou građani ako žele da glasaju za nas, treba da zaokruže broj 5, a na republičkom nivou učestvujemo pod rednim brojem 6.

Na jednom od prethodnih konferencija za štampu smo rekli, da ne želimo da imenujemo posebno nekog za gradonačelnika. Naravno ovaj potez ne radimo zato što nemamo sposobnog čoveka za to mesto, jer naprotiv imamo i više kandidata, samo neke da izdvojimo: tu je Janoš Žemberi, Gabor Kišlinder, Diana Domanj Dudaš, Nimrod Tomik, Laslo Šavelin ili Zoltan Ivanič. Ne želimo da imenjumeo nekog unapred zbog toga, što želimo da radimo u timu, prvo želimo da ostvarimo dobar rezultat, pa nakon toga ćemo imenovati nekog iz našeg tima. Svi naši kandiadti razmišlajlu u timu, imamo jednu jaku novu ekipu, korz koje želimo da ostvarimo naš izborni program. Znači preko novog, snažnog, mlade ekipe želimo da radimo u budućem, ako dobijemo podršku od naših građana.

SVM ima realan program, ostvariv program, naši kandidati su pošteni ljudi, koji žele da rade u interesu svih građana opštine Bačke Topole. Našim kandidatima nije bitno samo fotelja, nisu bitne samo funkcije, nego razvoj cele opštine, i predstavljanje svih građana opštine Bačke Topole. Za ovaj posao želimo da dobijemo poverenje cenjenih građana, cenjenih birača za naredni peroid.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *