SNS Bačka Topola: „Apel Vučiću da se ponovo kandiduje za mesto Predsednika“

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Bačka Topola u ime svih svojih članova i simpatizera, ovim putem moli i apeluje na predsednika stranke i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da se ponovo kandiduje za mesto Predsednika Republike Srbije na prestojećim izborima.

Smatramo da ne postoji bolji kandidat za predsednika Republike Srbije od Aleksandra Vučića, o čemu svedoče brojni rezultati u svim sferama života, stanje u Republici Srbiji kao i međunarodni položaj Republike Srbije koji je nemerljiv u odnosu na situaciju pre nego što je on preuzeo odgovornost za sudbinu Republike Srbije. Smatramo da bi svojim nekandidovanjem doveo u pitanje sav napredak i sve što je pozitivno urađeno u našoj zemlji.

Zbog svega gore navedenog još jednom apelujemo na našeg predsednika Aleksandra Vučića da ne poklekne pred pritiskom i napadima kriminalno-tajkunskih lobija i da se kandiduje za novi mandat za predsednika Republike Srbije jer ima podršku većinske pristojne Srbije.

 

7 komentara

  1. Sta je ovo?!? BOTOVI otisli na letovanje pa zakazali.Samo dva lajka,a 34 kojima se objava nr svidja…Odmah obavestite Pedju Petrovica iz SNS da je sluzba zakazala!

     
  2. Šta li nam govori ovoliki broj negativnih laklova…? To su vam napuhani topolski borci (zaštitnici…čega, koga…?) sa svojim pajtosima u institucijama. I dalje se ne daju. Ponos je to veliki, a pamet im još veća. Pitanje je dana kada će početi sami sebe da se plaše. Toliko su pametni da su stvorili autofobofobizam. Šta li će sa tom zasluženom nobelovom nagradom da mi je znati!? 🤔 Kakva pamet ljudi moji… prava pravcata tragi-komedija…

     
  3. E da zna Vučić ko mu odbor vodi i ko je tu sve isplivao na površinu…..

     
  4. Vladimir Bukvić

    KRAJ će biti SUROV !! GOTOVO je JUGENDI !!!

     
  5. Društvo u kome vlast organizuje mitinge protiv opozicije, gde se glasa na zvonce, gde opozicije nema ni u tragovima na medijima sa nacionalnom frekvencijomn a aktivnosti predsednika, čak i one najgluplje, se emituju non stop….društvo gde predsednik umesto tužilaštva pregledava snimke sa naplatne rampe, gde predsednik svakodnevno proziva opozicione lidere za korupciju i izdaju Srbije, društvo gde predsednik izdaje naređenja vladi a vlada Skupštini….. društvo gde se nekoliko puta pokušava atentat na predsednika a niko da odgovara zbog toga….društvo gde ministar prisluškuje predsednika i smenjuju ga u SNS- za njih nije dobar ali je za Srbiju dobar…..isti taj ministar je i dalje koordinator svih službi bezbednosti….Savamala, Jovanjica….društvo gde se pokušava prikazati da su Đilas i Jeremić drugari sa Veljom…..društvo………………………….

     
  6. G. Deak pisala saopstenje za javnost.

     
  7. Koja li mu je funkcija važnija, predsednik stranke, ili države?
    Dole nabrojano je dosadno, mnogima verujem i nerazumno, ali važno, jako važno:
    Predsednik države obavlja javnu funkciju, jer izražava državno jedinstvo, predstavlja Srbiju u zemlji i inostranstvu, vrši druge poslove iz ustavne nadležnosti predsednika Republike.
    Dok je u mandatu, on, po članu 115 Ustava, ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost (dakle ne može biti i predsednik stranke). Ako ih obavlja, u sukobu je interesa koji je zabranjen članom 6 Ustava.
    Do sukoba interesa može doći i zbog istovremenog vršenja državne, odnosno javne funkcije, s jedne, i poslova ili privatnih interesa nosioca funkcije, s druge strane Na to upozorava opet član 6 stav 1 Ustava da „niko ne može vršiti državnu ili javnu funkciju u sukobu sa njegovim (…) poslovima ili privatnim interesima“. Kad je reč o poslovima, član 30 st 1 i 2 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije predviđa da funkcioner ne može obavljati drugi posao, odnosno delatnost za vreme vršenja javne funkcije koja zahteva puno radno vreme ili stalan rad, osim naučnoistraživačkog rada, nastave ili kulturnoumetničke, humanitarne i sportske delatnosti. Kad je reč o privatnim interesima, član 27 stav 1 istog zakona predviđa da je funkcioner dužan da javni interes ne podredi privatnom, a takav je, videli smo, i stranački interes.

    Kad je taj vaš izabran na tu funkciju predsednika, svojim skromnim ovlašćenjima šefa države (pogledajte Ustav & Zakon) samovlasno je pridodao i kompletnu moć Vlade, na čijem je čelu ranije bio, tako da sada, umesto vlade, on utvrđuje i vodi politiku zemlje, a zalazi i u ovlašćenja parlamenta (najavljujući donošenje ili ukidanje zakona) i u ovlašćenja pravosudnih organa (saopštavajući ko jeste, a ko nije učinilac kažnjivog dela).

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *