Pastor: Mađarima u Vojvodini je u interesu da glasaju za sadašnju vladajuću koaliciju u Mađarskoj

Volja za glasanjem na parlamentarnim izborima u Mađarskoj među dvojnim mađarskim državljanima u Vojvodini i u Erdelju se ojačala – poručili su iz Segedina u četvrtak predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor i vršilac dužnosti predsednika Mađarske narodne stranke Erdelja u Rumuniji Tibor T. Toro.
szerbkiadas_pastor-madjarima-u-vojvodini-je-u
Na konferenciji za novinare, koju je organizovao Savez “Rakoci”, Ištvan Pastor je izjavio da izbori u Mađarskoj nisu samo stvar glasača u Mađarskoj. SVM je proteklih meseci pokrenuo značajne snage u interesu registracije za glasanje na izborima, tako da među registrovanim glasačima van matice su šestdeset hiljada iz Vojvodine. Aktivisti SVM-a su im pomogli u ispunjavanju formulara da bi registracija bila ispravna.

Pastor je pozvao Mađare u Vojvodini da glasaju za strateškog partnera SVM-a, dakle na listu Fidesz-KDNP, imajući u vidu da nastavak zajedničke nacionalne politike je osnovni interes vojvođanskih Mađara. Od konsolidacije srpsko-mađarskih odnosa najveću korist imaju Mađari u Vojvodini, i za nastavak ove politike garanciju pružaju Fidesz-KDNP – naglasio je Pastor.

Na konferenciji za novinare u Segedinu je ovjavljen i podatak da od dvojnih mađarskih državljana stiglo više od 451 hiljade prijave za registraciju, od tog broja više od 372 hiljade prijavljenih je već upisano u birački spisak.

Autor:
Vajdasag Ma

 

3 komentara

  1. A za koga da glasaju bivši Srbi i Crnogorci koji su primili dvojno državljanstvo ?

     
  2. aaaaa..za koga ce Stevooooo ………………………………. Dusanov glasat?????

     
  3. Mindazok, akik eladták a vacsora fogadalmat, gratulálok az Orbán party megnyeréséhez!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *