Nemanja Simović: „Nismo gubili vreme već smo radili“

U razgovoru sa poverenikom Srpske Napredne Stranke za Bačku Topolu,  Nemanjom Simović rezimirani su rezultati dosadašnjih aktivnosti vlasti u cilju unapređenja naše opštine.

IMG-84a6482140fc2c9f3d52ad80f4813159-V“ Pored novog košarkaškog terena sa tartan podlogom dvorište osnovne škole Čaki Lajoš dobija još jedan novi sportski teren. Rukometni teren dobija novu asfaltnu podlogu, a saniraće se i postojeće tribine i zameniti dotrajale zaštitne mreže iza golova i iznad tribina. Sanacijom ovog terena dvorište škole u celini posle dugo vremena dobija zadovoljavajući izgled. Po završetku ovih radova krećemo sa kompletnom sanacijom škole kao što smo to uradili i u osnovnoj školi Nikola Tesla. Uz pomoć vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima izvršićemo kompletnu zamenu vrata i prozora, postaviti nove podove, osvetljenje, urediti sve toalete i mala fiskulturna sala će dobiti novi krov, parket kao i osvetljenje.

Odmah po završetku ovih radova u narednih 10 dana krenućemo sa asfaltiranjem ulice koja povezuje Dunavsku i Vidovdansku i krak novog trotoara, a biće postavljena i nova ulična rasveta.

Nismo zaboravili ni naše najmlađe sugrađane. Na centralnoj zgradi PU Bambi zamenili smo stolariju i nastavljamo sa renoviranjem drugih objekata ove predškolske ustanove. Izgradili smo novo dečije igralište u ulici Vojvode Sindjelića a kompletirali smo i dokumentaciju za izgradnju novog šetališta oko jezera u dužini od 5 km. Projekat za izgradnju novog bazena je završen i krećemo u postupak odabira izvođača radova koji će trajati 45 dana. Po isteku ovog roka odabrani izvođač će odmah početi sa radovima.

IMG-a6de00d6b313ac0534885591d52f7a08-VU pripremi je i dokumentacija za sanaciju Gimnazije i ekonomske škole Dositelj Obradović na kojoj će takođe biti izvršeni značajni radovi. Fiskulturna sala je renovirana u celosti, a sada slede radovi na zgradi škole.
Važno je napomenuti da se trenutno u našoj industrijskoj zoni grade 3 nove fabrike, a da uskoro počinje da se gradi i četvrta. Infrastrukturnim opremanjem industrijske zone stvorili smo preduslove za dolazak investitora.
Lokalna samouprava je i do sada finansirala prevoz đaka koji pohađaju osnovnu školu. Važno je napomenuti da ćemo od ove školske godine preuzeti obavezu finansiranja prevoza učenika koji pohađaju srednju skolu. Dakle, deca koja iz naših sela budu pohađala neku od srednjih škola na teritoriji naše opštine takođe će imati besplatan prevoz.
Intenzivno se sprovode radovi na izgradnji nove kanalizacione mreze. Na pravcu od Poljoprivredne škole prema gradu izgrađeno je 2 km glavnog voda . Kada je u pitanju vodovodna mreža izvedeni su radovi na izgradnji nove i obnovi postojeće u dužini od 7450 metara i na taj način stvoreni su uslovi da se na mrežu priključi 1500 domaćinstava.
Na otvaranju ponuda za javnu nabavku koje će se održati 29. avgusta izabraćemo izvođača radova koji će biti u obavezi da po nalogu statičara ukloni gornji sprat na hotelu u centru grada, a zatim i postavi novi krov.
Iz svega navedenog se vidi da nismo gubili vreme već da smo radili kako bismo rešili pitanja od značaja za budući  razvoj naše opštine, a koja su dugo vremena bila u drugom planu.“- istakao je Simović.
 

7 komentara

  1. Pa gde ja živim?

     
  2. Gde li je sad ta Jaca da hvali svog vođu? Toliko mi je muka kada čitam ovakve članke, da je to strašno.

     
  3. I sve je ovo naizust istakao Simović ? Jel udahnuo u toku tog razgovora ili je samo pokuljalo iz njega ?

     
  4. Pa sta reci na ovo sve, nego brao,brao ,brao. Jedino bih vočeo cuti koje su to cetiri fabrike, koliko ljudi tamo radi i kolika im je plata!? Eto toliko…

     
  5. Tako je bre… Stolarija na Bambiju se pominje godinama, veliki uspeh. Ne radite vi nista Topola se raspada, samo pisete projekte koji stoje posle u arhivi (za to se naravno uzimaju pare). Za te 4 fabrike, cujem da posto lokalni mocnici ne mogu da nadju radnu snagu, spremni su da povecaju plate i to do 500 evra, pa ce ovi sto su otisli polako poceti da se vracaju! Od te 4 – jedna je magacin John Deer-a, drugu gradi lokalni „mocnik“ koji se nada da ce da izrabljuje narod i dalje. A za Jacu, sad ce ona, samo da nadje na Google! 🙂

     
  6. Pošto sam već neko vreme u inozemstvu , treba mi mala pomoć. Da li je ovaj Nemanja onaj što je bio dosad u mnogo stranaka ? Ako jeste , neka pozdravi brata od rođenog strica Milutina Simovića koji inače obnaša dužnost potpredsjednika Vlade Crne Gore i nek mu poruči da bude što oštriji u pisanju novog zakona protiv Srba. Dragi moji Srbi, bolje niste ni zaslužili !!!!

     
  7. Читам коментаре.Чудни смо ми Срби. Ми осудимо и пре него што покушамо да разумемо.Што рече једна паметна жена , основна разлика измећу Срба и других народа је што је њима и њихов најгори добар а нама је и наш најбољи лош.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *