Narodna Stranka: Saopštenje povodom izgradnje bazena

Građani odabrali loš teren za izgradnju bazena!!!

Opštinski odbor Narodne stranke Bačka Topola kao i građane Opštine Bačka Topola nije iznenadila vest o obustavljanju radova na izgradnji dugo najavljivanog, od strane vlasti, bazena. Nismo iznenađeni jer smo znali da su se ovog posla prihvatili kadrovi Srpske napredne stranke, znajući za njihove prethodne „uspešne projekte“.

U našoj opštini u proteklih šest godina projekti se realizuju površno, nestručno, nesavesno i aljkavo, daleko od očiju javnosti, kako samo zna sadašnja vlast, a u tome prednjači slabiji koalicioni partner Srpska napredna stranka.

Ovaj „dobro osmišljen projekt“ nije ni malo jeftin, prema podacima sa portala za javne nabavke  građane Opštine Bačka Topola košta:

– Rušenje starog bazena –  20.000.000,00 dinara;

– Bušenje termalnog izvora – 25.000.000,00 dinara;

– Izrada projekta – 6.000.000,00 dinara;

– Nadzor realizacije projekta – 2.000.000,00 dinara;

– Izgradnja prve faze (2019. godina) – 440.000.000,00 dinara;

– Izgradnja druge faze (2020. godina) – 360.000.000,00 dinara;

Za ovih tričavih 853.000.000,00 dinara (više od 7.200.000 evra), građani naše opštine dobijaju:

– zatvoreni bazen dužine 25 metara;

– termalni bazen prečnika 6 metara i

– bazenčić za decu.

Posle saznanja da odabrani teren nije adekvatan za izradu bazena za očekivati je da će doći do porasta troškova jer je očito da predviđena sredstva nisu dovoljna za realizaciju projekta.

Kako su građani Bačke Topole insistirali na rušenju višedecenijskih stabala u centru grada, tako su i insistirali na mestu za izgradnju ovog bazena. Dakle, nikako. Nosioci realizacije velikog projekta asfaltiranja i povezivanja Vidovdanske i Dunavske ulice (stotinjak metara), koji su uspeli da okončaju za rekordnih godinu dana, nisu sposobni da nose projekt izgradnje bazena. Ovakve projekte moraju da realizuju stručni i osposobljeni kojih ima i među onima koje je ova vlast uspešno oterala da rade po tuđim zemljama.

Odgovornost za urađeno je lična i niko nema pravo da se sakriva iza građana i relativizuje svoj neuspeh. Bazen očito neće biti u promotivnom filmu za „Dane Bačke Topole“, a ni na plakatima SNS-a za predstojeće lokalne izbore.

 

OO Narodne stranke

Bačka Topola

 

8 komentara

  1. Šta će biti sve realizovano i šta će biti na flajeru naprednjaka videćemo narednog proleća pred izbore. Jedno je tačno ,posle dugo vremena konačno se nešto radi i po selima i po gradu. A što se vas tiče iz Jeremićeve stranke ako ima imalo pameti u narodu ostaćete opozicija jer je sve ove nule iz vašeg saopštenja Jeremić davno pokrao.

     
  2. Svetlana Zobnatica

    Reče čovek:

    „Pre svega, još kod izbora lokacije za izgradnju novog bazena, iako smo bili svesni određenih nedostataka trenutne lokacije, odlučili smo da poslušamo sugestije naših sugrađana sa kojima smo razgovarali na ovu temu i da ispoštujemo želju da novi bazen bude na lokaciji nekadašnjeg Sportsko rekreativnog centra Venus“.

    Zaključak, i naziranje rešenja ovog novo- nastalog problema:

    Obzirom na to, da ste bili svesni nedostataka a vodili ste se sugestijom i željom „Vaših sugrađana“, i obzirom na pozamašnu količinu novčanih sredstava koje će se utrošiti za taj grandiozni projekat, smatram da vi, zajedno sa tim sugrađanima, čije ste želje sledili, snosite svu odgovornost za problem koji se pojavio i koji će iziskivati dodatne finansijske troškove. Vrlo neprofesionalno, paušalno i neozbiljno. Niste smeli tako nešto dozvoliti.

     
  3. Ocito da imas atrofiju mozga botu jedan.

     
  4. Ovi su vise sagradili u ovih par godina nego neki za 20 godina..a te nule se vec odavne nestale tako da tisina ! Mnogo toga se desava od kako su ovi na vlasti tako da tisina ! Sad kad vam grade ne valja vam..kad nisu gradili i krali opet vam nije valjalo..

     
  5. pa na vlasit je SVM je zadnjih 30 godina u bt

     
  6. Setite se bazen ~Prozivka~ napravkljen je za 180 dana i za cenu od 530 miliona rsd.
    Ovo je informacija sa sajta gradnja.rs…..Koliko je vredan taj mali termalni da poskupljuje izgradnju za toliko!?

     
  7. 66-66-66 фгбт

    hahahahhahahhahhahhahhahahah ulica vidivdanska i dunavska rekordan rok ali za rekordan rok osvetljenje već mesec dana NE RADI, a veliki je majmun projektovao,mogao je sva svetla da stavi u stanove i spavaće sobe.taj majmun nikad nije video gde je stavio bandere,srećom za stanare OSVETLJENJE NE RADI.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *