Gospodine Simoviću da li ostajete uz Bačku Topolu?

Postoji pravilo da se nakon konstituisanja nove lokalne vlasti da period od 100 dana novoizabranim licima, posle čega se podnose i prvi izvestaji o rezultatima rada. Konstituisanje organa vlasti u Bačkoj Topoli je u toku, a mi smo iskoristili današnje skupštinsko zasedanje da i nešto ranije u razgovoru sa nosiocem liste Srpske napredne stranke, Nemanjom Simovićem, saznamo kako teče proces formiranja izvršne vlasti i koji su to prvi planovi i zadaci koji se žele realizovati.

Nemanja(1)Gospodine Simoviću pri kraju ste formiranja organa nove opstinske vlasti?

Upravo tako. Trudimo se da sa našim koalicionim partnerom, Savezom vojvodjanskih mađara, delegiramo što kvalitetnije kadrove u izvršnu vlast. Predsednik opštine sa opštinskim većem već aktivno funkcioniše, a danas na skupštinskom zasedanju treba da imenujemo i direktore odredjenih javnih preduzeća, ustanova, kao i članove skupštinskih komisija. Moramo biti što operativniji kako bi prvo jesenje zasedanje dočekali sa kompletno formiranim organima lokalne samouprave.

Planovi i zadaci?

Rekao sam i svojim kolegama u stranci, a i koalicionim partnerima da smo dali odredjena obećanja tokom kampanje i da moramo učiniti sve da ta obećanja i ispunimo. Ako sledecć izbore dočekamo sa sadašnjim izgledom hotela u centru grada i sa postojećim stanjem SRC Venus, na sledeće izbore ne treba ni da izlazimo.

Po pitanju SRC Venus smo već sproveli odredjene zakonske procedure. Raspisali smo tender za njegovo rusenje i oko 20. jula bi već trebali imati izabranog izvodjača tih radova. Nakon propisanog žalbenog roka, ukoliko ne bude nekih komplikacija, sa radovima bi mogli poćeti početkom avgusta. S tim da bi uz povoljne vremenske uslove tokom ove gradjevinske sezone mogli završiti radove na rušenju kao i na odnošenju šuta. Nakon toga imamo zimski period tokom kog treba da obezbedimo sve neophodne dozvole i naravno da izradimo projekat kako bi sa prvim lepim danima početkom 2017. godine krenuli sa izgradnjom novog bazena.

U razgovoru sa novim direktorom Industrijske zone kao prioritet se postavlja zadatak da se infrastrukturno kompletira i opremi što pre jedna parcela, kako bi kroz angažovanje i razgovore sa članovima nove republičke vlade bili spremni da obezbedimo investitora koji bi izgradnjom nove fabrike obezbedio nova radna mesta.

Tokom kampanje smo govorili i o lošem stanju fiskulturne sale u srednjoj školi Dositej Obradović. Radove na rekonstrukciji i sanaciji te sale smo već počeli. U toku su radovi na postavljanu nove izolacije koja je neophodna zbog visokog nivoa podzemnih voda u ovom delu grada, podignut je kompletan pod i postavlja se novi. Izvode se radovi na rekonstrukciji krova na sali, a nakon toga sledi krečenje i drugi radova. Ono što je najvažnije posle dužeg vremena ova fiskulturna sala će veoma brzo ponovo biti funkcionalna, a moramo se zahvaliti i rukovodstvu škole na operativnosti koju su pokazali.

Član opštinskog veća za omladinu i sport je već obavio razgovore sa Vladimirom Batezom, Pokrajinskim sekretarom za omladinu i sport kako bi obezbedili odredjena sredstva za razvoj sportske infrastrukture. U planu je popravka košarkaskog terena pored fudbalskog stadiona i postavljanje novih koševa. Plastične stolice koje se trenutno nalaze u sali OŠ Čaki Lajoš bi prebacili na ovaj teren, a za salu u školi bi obezbedili novih 700 plastičnih stolica sa naslonom, kako bi povećali konfor onima koji prate sportska i kulturna dešavanja. Kada sam već spomenuo salu u OŠ Čaki Lajoš, da napomenem da smo završili sanaciju krova. Ovih dana se postavljaju i zaštitni gromobrani tako da će za narednu školsku godinu i ova sportska sala biti u funkciji.

U toku su radovi i na izgradnji biciklističke staze od pružnog prelaza, duž senćanskog puta, do kružnog toka. Izgled trotoara u centru grada oko stambenih zgrada u ulici 1.Maja , Vidovdanskoj i Dunavskoj, je u jako lošem stanju i te radove moramo što pre sprovesti. Takodje je neophodno obaviti završne radnje kako bi naše jezero dobilo status zaštićenog prirodnog dobra. Puno je posla pred nama.

Dobro ste upoznati sa aktuelnim dešavanjima i razvojnim planovima, ali su do nas stizale  informacije da više niste prisutni u političkom životu naše opštine?

Ajde da budemo iskreni, naša želja je bila da kao stranka preuzmemo dominantnu ulogu u vođenju naše opštine, dakle i poziciju predsednika opštine, ali su rezultati izbora diktirali drugačija pravila. To ne znači da treba da pokažemo neodgovornost, vec naprotiv želimo da kao odgovoran koalicioni partner u opštinskoj vlasti damo doprinos da se opština počne užurbano razvijati. I kroz svoje lično angažovanje i kroz aktivnosti naše odborničke grupe na skupštinskim zasedanjima učinićemo sve da rezultati našeg rada budu najbolja preporuka za neke naredne izbore. Uticaj Srpske napredne stranke je ipak značajno veći nakon ovih izbora, pa samim tim je veća i odgovornost. Ali uz kontakte koje imamo u pokrajinskoj i republičkoj administraciji, siguran sam da ćemo imati čime da se pohvalimo nakon ove četri godine.

 

 

15 komentara

  1. Beli Samo Jako

    Svaka čast ovom preletaču

    Ocene:

    Tehnika: 10

    Stil: 1

     
  2. Kako beše ona priča pred izbore? Da zbacimo mađare sa vlasti, da zaposlimo srbe. . .gde ste sad botovi kad pravite vlast sa madjarima?

     
    • A sta bi ti Milice? Da samo madjari budu na vlasti? Srbi u Topoli nisu bili dovoljno pametni da izadju na izbore i podrze svoje. Dobro je da je makar jedna srpska partija osvojila dovoljno glasova da moze da stane uz SVM. Verujem da im nije svejedno sto SNS ima toliko odbornika i da ce to pozitivno uticati na napredak i razvoj nase opstine. I najmanji pomak ovde ce puno znaciti. Dosta je bilo nerada.

       
      • rumplstilski

        hahahahaha….a ovi su bas radni …

         
      • Volela bih da vam ukinu sendviče pa da se vidi šta narod stvarno misli. Ovako jedino Ljilja iz city-a profitira! Hoću da moj grad postane bar deo onoga što je nekad bio! Voleo bih da ne čujem kako se 20 sendvičara naprasno zaposlilo po javnim preduzećima i po ceo dan lupaju pluseve i minuseve.

         
  3. Nemate ni jedan drugi argument da upotrebite osim preletač? Kreativno baš…

     
  4. Svaka cast Nemanja, po onome sto sam citala sta si sve uradio za SU, Topola ce se malo preporoditi, imas volju i zelju da promenis nesto i u tome ces sigurna sam uspeti, sve najbolje

     
    • Previše čitaš SNS-DS-URS-G17 pamflete.

       
    • I onako je ostao tamo da radi kao član veća, pitam se za čije će dobro da radi? Za dobro građana Subotice gde prima platu preko 100 hiljada ili za dobro Bačke Topole gde prima 5 hiljada po sednici skupštine. Ah da setio sam se. . .ovaj čovek radi samo za sebe.

       
  5. Jedina stranka koja je uspela da se priblizi SVM i da im stane na crtu, samo tako nastavite,za cetiri godine da i mi Topolčani imamo bazen a ne da idemo po Moravici i Kljajićevu…

     
  6. vladimir bukvic

    Procitah ovaj tekst pa posto vidim da ima komentara ajde da dodamo jos nesto radi znanja i ravnanja jer ima nekih stvari koje ne stoje. Renoviranje sale Caki Lajos NIJE VASA ZASLUGA novac za to je ranije obezbedjen dok jos nije poceo projekat vaseg povratka u Backu Topolu. Biciklisticka staza je takodje pocela da se radi dok je vas povratak bio u planu mozda je bilo planirano da se vratite biciklom ali malo se zakasnilo. Sto se tice novopostavljenih DIREKTORA za G-dina Jerkovica plus a za ostale vreme ce pokazati. SADA BOTOVI NA JURIS . Pozdrav za urednike sajta sa molbom da sledeci politicar koji ce dati neku izjavu za sajt bude BIVSI ZAMENIK MAGACIONERA odnosno SADASNJI PREDSEDNIK OPSTINE da vidimo sta on ima da kaze.

     
  7. Nema od ovoga svega nista to sto ce on da urade je sve kozmeticki. Pamtite ovaj clanak pa zaista vidite gde cete biti za 4 godine. Ja se nadam da cu ostati van bt da ne gledam ove igranke.

     
  8. Nismo mi te sreće da „gospodin“ ode. . .

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *