Fremond: „Gabor Kišlinder ostaje predsednik opštine Bačka Topola“

IVA_6106Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu predsednika opštine Bačka Topola Gabora Kišlindera zbog sukoba interesa. Agencija je još sredinom decembra prošle godine utvrdila da je Kišlinder u svojstvu predsednika opštine doneo rešenje kojim je isplaćeno 200.000 dinara fondaciji „Plavi Dunav“, čiji je on suosnivač , a da o tome nije pismeno obavestio Agenciju za borbu protv korupcije, što je po zakonu morao.

Na ovo vest najoštrije je reagovao predsednik opštinskog odbora Saveza Vojvođanskih Mađara, Arpad Fremnod, koji je na konferenciji za novinare koja je održana 04.04.2018. godine rekao da Kišlinder Gabor pomenute godine nije bio u Upravnom odboru te fondacije, niti je bio član. Fremond potvrđuje da je predsednik opštine Bačka Topola bio član fondacije i u upravnom odboru ali do juna 2014. godine tako da je u 2015. godini mogao da odobri sredstva koja su išla za kamp „Tolerancija“.

„Opštinski odbor SVM-a čvrsto stoji iza predsednika opštine Bačka Topola, Gabora Kišlindera, podržavamo njegov rad i nadamo se da će on nastaviti ovako uspešan rad. Postupak pred agencijom za borbu protiv korupcije je još u toku, predati su dokazi i izjave svedoka da Kišlinder u navedenom periodu nije bio član fondacije, i očekojuemo pozitivan odgovor. “ – dodao je Fremond.

 

5 komentara

  1. Znači politika i g-din Fremond se stavili iznad institucija R Srbije. Pa zar po ovom pitanju ne treba da se uključi pravosuđe, ili na ovaj način bukvalno i ne postoji kada je reč o zaštićenim pojedincima. Slično je bilo i pre 3-4 godine kada je DRI pronašla da je 2 miliona evra budžetskih sredstava u Bačkoj Topoli nezakonito potrošeno. Ko je tada odgovarao, niko! Bilo je nekih ostavki od funkcionera SVM i sve se na tome završilo, pa je tako na mesto gradonačelnika došao Kišlinder Gabor umesto Melinde Kokai Mernjak, ispalo je po onoj narodnoj tresla se gora rodio se miš. Ne može G. Fremond da amnestira od odgovornosti G. Gabora samo zato što ga podržava njihov vođa Pastor. Pored toga oni se oglušuju o Rešenje Agencije za borbu protiv korupcije, pa ga unapred oslobađaju odgovornosti iako Agencija po prigovoru još nije donela konačno rešenje. Ovo je očiti dokaz da je politika i pojedinci iznad institucija i organa R Srbije, pa im je dozvoljeno da rade sa našim parama kako im napamet padne. Dali znaju G. Fremond i G. Gabor da postoji i moralna odgovornost i da se u ovakvim prilikama podnose ostavke, ali što bi moral bio iznad funkcije i lagodnog života, pa onda i ne čudi što se ovako ponašaju!!!

     
  2. Samo da pitam, znači nećete da obajvite moj komenta?!

     
  3. Nisu mi jasni krivajcani glasaju za SNS a deca im u Madjarskoj…. Novom Sad i dalje….. Krivajcani Vi ste …… Fda vas ne uvredim … Koliko dece upisujete u 1 razred ove godine koliko ljudi mladjih od 30 godina je na Krivaji …. Tuga….

     
  4. Ako su OVI IZABRANI NAJBOLJI OD NAS. TREBA DA SE UBIJEMO!!!!!
    P.S.
    To važi za sve nacije u našem mestu!!!!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *