Ambasador Mađarske u Srbiji posetio bačkotopolsku opštinu

Početkom nedelje u poseti Bačkoj Topoli bio je ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter u pratnji sekretara političkog odeljenja ambasade Kristiana Sasa.

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Ambasador je razgovarao sa predsednikom opštine Gaborom Kišlinderom i drugim predstavnicima opštinske vlasti. Ambasador Pinter je rekao da je u Bačku Topolu došao kako bi čestitao na rezultatima aprilskih izbora i informisao se o radu lokalne samouprave. Tokom susreta bilo je reči i o proteklom sajmu Expo koji je, kako je naglasio Pinter nakon dužeg vremena, dobio podršku mađarske države. Na konferenciji za medije je rečeno i da su Bačku Topolu do sada zaobilazili mađarski investitori, ali radiće se na tome da se to promeni. Predsenik opštine Kišlinder je rekao da je važno to što su imali prilike da obaveste ambasadora o radu u proteklom periodu, a što se budućnosti tiče, između ostalog je naglasio da opština želi da stavi naglasak na izgradnju vodovodne mreže i prečistača vode, na održavanje, na izgradnju industrijskog parka, na planiranje kružnog saobraćaja i na razvoj seoskih sredina.

 

2 komentara

  1. U kom svojstvu gospodin gradonačelnik izveštava ambasadora Mađarske o stanju opštine koja još uvek ne pripada njegovoj domovini. Da li je gospodin ambasador došao u posetu kao turista ili kao zvaniočni predstavnik susedne zemlje ? i zbog čega nije imao pratnju nekog predstavnika vlasti ( naravno izuzimajući činjenicu da su i ovi lokalci neka vlast ). Čini li se to ili vlast gospodara Vučića ne dobacuje ovoliko na sever. Dali će pod uticajem onih koji su ga na vlast i doveli morati da revidira stanje nakon Trianonskog sporazuma ???

    Gospodo malo ste se zaj…li , nije Aleksandar Srbija. Ne igrajte se vatrom , nije ovo vaša prćija pa da radite šta vam se prohte.

    p.s. čitajte vladiku Rada Tomovog

     
  2. vladimir bukvic

    Nisam se ni nadao da ce mozda u posetu doci RUSKI AMBASADOR.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *