Sramna odluka Košarkaškog Saveza Vojvodine !

Košarkaški Savez Vojvodine je nakon utakmice 14. kola Prve srpske lige – sever odigranoj u Bačkoj Topoli između ekipa KK Topola i KK Nova Pazova iz Nove Pazove , doneo odluku o kažnjavanju KK Topola zabranom prisustva publike na predstojećim utakmicama do kraja sezone 2019/2020.

Komesar takmičenja, Milojković N., u zvaničnom saopštenju kao glavni razlog zabrane prisustva publike navodi nedolično i nesportsko ponašanje gledalaca na utakmici između gore pomenutih ekipa.

Košarkaški Savez Vojvodine na osnovu izveštaja delegata utakmice donosi odluku o kažnjavanju kluba. Postavlja se pitanje šta je po delegatu sa zapisničkog stola ove utakmice nedolično i nesportsko ponašanje gledalaca? Da li su navijači našeg kluba ugrozili utakmicu na bilo koji način? Ili su samo iz srca navijali za svoj klub i u besu zbog nepravednih odluka sudija izgovorili reči koje nisu strane ni na ostalim utakmicama, ne samo na utakmicama košarke?

Nesportskog ponašanja od strane naših gledalaca svakako nije bilo. Samo nezadovoljstvo zbog štete nanete našim košarkašima od strane sudija, i glasnijeg navijanja poneti ljubavlju prema klubu koji su došli da bodre. Šta je onda uzrok ovako sramne odluke Košarkaškog saveza Vojvodine da ošteti domaći klub KK Topolu?

Prema članu 54. Propozicije takmičenja, na osnovu kog je kazna KS Vojvodine izrečena, jasno je navedeno da je zabrana prisustva navijača opravdana samo ukoliko se nedolično i nesportsko ponašanje gledalaca ponovilo nakon prvobitno izrečene novčane kazne.

ČLAN 54.  Zbog nasilničkog i nedoličnog ponašanja gledalaca (nesportsko ponašanje) kažnjava se klub, čiji su navijači odgovorni za nesportsko ponašanje, novčanom kaznom utvrđenom Disciplinskim pravilnikom KSS.
U ponovljenom slučaju nesportskog ponašanja gledalaca, klub čiji su navijači odgovorni za nesportsko ponašanje, može biti kažnjen dvostrukom novčanom kaznom u odnosu na prethodno izrečenu i / ili kažnjen zabranom igranja na domaćem terenu ili zabranom igranja uz prisustvo publike na svom terenu od 2 do 4 utakmice. U svakom narednom ponovljenom slučaju nesportskog ponašanja gledalaca za vreme ili nakon isteka kazne zabrane igranja na domaćem terenu ili zabrane igranja uz prisustvo publike, klub će biti kažnjen dvostrukom novčanom kaznom u odnosu na prethodnu, kaznom zabrane igranja na svom terenu do kraja tekuće sezone i zabranom igranja uz prisustvo publike u drugom mestu odigravanja utakmice. U slučaju kontinuiranog i teškog kršenja obaveza od strane organizatora utakmice u pogledu preduzimanja potrebnih bezbednosnih mera za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na utakmici u toku takmičarske sezone, klubu se obavezno izriče disciplinska mera vraćanja u niži rang takmičenja, u skladu sa Zakonom o sportu i Disciplinskim pravilnikom KSS.

Uprava kluba, kao ni mnogobrojni gledaoci, neslaže se sa odlukom KS Vojvodine, te će u što kraćem vremenskom periodu uložiti žalbu i zahtevati preinačenje sramne odluke.

Radi podsećanja, na utakmici između ekipa KK Nova Pazova i KK Topola, zgrožen nepravednim odlukama sudija, igrač KK Topole Ognjen Prlja nasrnuo je na jednog od sudija, te ga fizički napao usled čega je usledio momentalni prekid utakmice, svega 13 sekundi pre zvaničkog završetka.

Košarkaši Topole igraju večeras od 19,30 h protiv ekipe Stara iz Novog Sada takođe na domaćem terenu.

 

2 komentara

  1. I šta je tu čudno?
    Jel napao sudiju?

     
  2. I šta sad ? Ko je kriv ? Publika ? Jer koliko vidim jedino je publika ostala zakinuta . Šta će uprava kluba sad preduzeti ? Zar ne shvatate da se sve čini kako bi Vas Nemanja preuzeo i onda će iznenada blagonaklonost tog istog KSV’a da osvetla parket dvorane Čaki Lajoš……..istrajte drugari i ne dajte klub sekti !!!

    Pravi navijači su uz Vas.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *