Sarmijada ponovo okupila veliki broj učesnika i posetilaca

I ove godine na Vašarištu pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Bačka Topola, a u organizaciji Udruženja Origo Bačka Topola, uz podršku Turističke organizacije  i Doma kulture iz Bačke Topole, suorganizator udruženje proizvođača hrane „Dasdker“ iz grada domaćina i Fondacija „Betlen“ iz susedne Mađarske, održana je 7. po redu „Sarmijada“, međunarodna gastornomska manifestacija.

Predivan dan za ovo doba godine, uz temperaturu preko 25 stepeni, okupilo je veliki broj takmičara i posetilaca. Nisu takmičari kuvali samo sarmu, bilo je tu i meze, raznog roštilja, a uz to i još vrhunskih rakija za degustaciju. Dan kada su se ekipno okupile porodice, razna društva i kolektivi. Organizator je obezbedio bogat program gde se uz kuvanje moglo takmičiti i u ribanju kupusa, kao i u raznim igrama.

Pred žiri stiglo je preko 130 uzoraka kuvane sarme. Ovoga puta ekipni pobednik je ekipa „Smartcom“ iz Bačke Topole, a kao pojedinac najbolje je ocenjen kuvar Robert Nađ kao i Savo Milašicki.

– Radujem se što sam osvojio prvo mesto, svi mi čestitaju što sam najbolji, lepo je što se ovde skupilo puno sveta, naša Bačka Topola je zaslužila jedan ovako veličanstven događaj. Hvala žiriju, znali su proceniti ko je najbolji – rekao je posle proglašenja ovogodišnji šampion gospodin Robert Nađ.

– Sarma se kuva na svim stranama sveta, specijalna vojvođanska sarma je jako ukusna za jelo, treba samo znati napraviti pravu smesu sa mesom, izabrati sve druge sastojke, dodati papriku, malo vegete i ima nešto što ne smem odati. Tajna je to koju nosim kući. Oduševljen sam što su baš mene prepoznali kao najboljeg kuvara specijalne sarme. Dolazim i sledeće godine – izustio je svoje razmišljanje posle nagrade za svoje vrhunsko specijalno kulinarsko delo gospodin Savo Milašicki iz Bačke Topole.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *