Radnici žitka ostali bez optpremina

Bivši radnici „Žitka“ u Bačkoj Topoli više od dve godine čekaju novac od otpremnina iako je spor rešen u njihovu korist.

Grupa od 43 radnika dobila je otkaz kao tehnološki višak jula 2013., a 120 ih je iz „Žitka“ prešlo u „Žitko plus“.

U rešenjima je pisalo da će danom prestanka ranog odnosa otpremnina biti isplaćena. To nije ispunjeno pa smo predali tužbu 2013. i u maju ove ove godine smo dobili pravosnažnu izvršnu presudu. Da bi smo naplatili dugovanja angažovali smo privatnog izvršitelja čiji je rad stopiran uz objašnjenje da je predhodno rešenje suda greška – izjavila je Ema Tot čijem mužu duguju 1,1 milion dinara bez kamate.

Privatni izvršitelj je 25. juna dobio od suda dokumentaciju i uspeo sa računa preduzeća da skine dva manja iznosa. Međutim, Sanja Ušumović, sudija bačkotopolskog suda, odmah donosi novi zaključak kojim stavlja van snage pravosnažno sudsko rešenje – objašnjava Dragan Milić i dodaje da se jedan radnik obesio, drugi preminuo, a nekoliko se teško razbolelo i doživelo infarkt zbog stresa i nemaštine.

Izvršitelj je morao da vrati novac na račun. Sud je novim zaključkom pogazio presudu Apelacionog i Kasacionog suda – naglašava Laslo Fekete.

Vesna Stojković, advokatica, kaže da će danas razgovarati sa sudijom. „Moram čuti obrazloženje izmene zaključka jer je pravosnažno sudsko rešenje bilo na snazi već dva meseca.“ – kaže Stojkovićeva.

preuzeto sa www.blic.rs

 

Jedan komentar

  1. „objašnjava Dragan Milić i dodaje da se jedan radnik obesio, drugi preminuo, a nekoliko se teško razbolelo i doživelo infarkt zbog stresa i nemaštine.“

    E zivote nas sta nam rade, do kada ce ovako…

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *