Prskanje komaraca u opštini Bačka Topola

 

Obaveštavamo vas da će se u periodu od 16.06.2019. do 23.06.2019. godine izvršiti tretman iz vazduha i sa zemlje protiv odraslih formi komaraca na teritoriji opštine Bačka Topola i to u sledećim naseljima:  Bačka Topola, Zobnatica, Mićunovo, Karađorđevo, Mali Beograd, Bački Sokolac, Tomislavci, Krivaja, Gornja Rogatica, Stara Moravica, Pačir, Panonija, Novo Orahovo, Pobeda, Njegoševo, Svetićevo, Kavilo, Srednji Salaš, Bajša, Bogaroš, Bagremovo i Gunaroš.

Preparat kojim će se izvršiti tretman iz vazduha je: Neopirox lambda 2,0 ULV
Preparat kojim će se izvršiti tretman sa zemlje je: Deltasect 1,2 ULV.

Upozoravaju se PČELARI da su preparati toksični za pčele, te da uklone košnice najmanje 5km od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje 3 dana.

 

Jedan komentar

 1. Pčelar Ištvan

  “ Upozoravaju se PČELARI da su preparati toksični za pčele, te da uklone košnice najmanje 5km od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje 3 dana.“
  A gde da ih sklonim? Na teritoriji Vojvodine, maltene, svugde je objavljen tretman za taj period!
  Stacionirani pčelinjak imam, kako da ih sklonim i gde? U inostranstvo, preko granice?
  SRAMOTA JE OVO ŠTO SE RADI! Kad će već jednom svatiti ti „stručnjaci“, da pčele nisu pilići, kokoške ili ovce, da ih tad uterujemo u tor, kad nam se prohte? Jedno pčelinje društvo držati zatvoreno 3 dana? Bolje da ih poprskaš sprejem protiv komaraca da se ne muče gušeći se!
  Ima sredstava i tehnologije u borbi protiv komaraca u svetu koje nisu u tolikoj meri, ili uopšte nisu štetne za pčele! Žalosno je to što se „odgovorni“zadovoljni sa tim da: „Obaveštavaju se pčelari….!“
  I meni, ite kako smetaju komarci, ali u borbi protiv njh, nikako ne bi smeli da se opravdavamo pokrivajući se propisima!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *